Antena Căutare

Schimbarea în bani pe care vrea să o facă Elon Musk la Twitter. Nicio altă rețea de socializare nu cere asta

De când Elon Musk a anunțat cumpărarea Twitter, internetul a luat-o razna la propriu. Faptul că miliardarul vrea să "elibereze" compania și să saleveze "libera exprimare" a electrizat publicul utilizator, care ar fi fost constrâns în mijlocul acestei rețele de socializare. Ce schimbări în bani vrea să aducă.

Galerie
De când Elon Musk a anunțat cumpărarea Twitter, internetul a luat-o razna la propriu. Faptul că miliardarul vrea să "elibereze" compania și să saleveze "libera exprimare" a electrizat publicul utilizator, care ar fi fost constrâns în mijlocul acestei rețele de socializare. Ce schimbări în bani vrea să aducă. | Getty

Odată cu venirea sa la conducerea uriașei companii, Elon Musk pune pe masă și schimbări importante. Acesta a spus că firmele şi guvernele ar putea să plătească în curând ”un cost mic” pentru a utiliza Twitter, la doar câteva săptămâni după ce a anunţat că intenţionează să cumpere platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Elon Musk, miliardarul, care este CEO-ul Tesla şi SpaceX, a declarat public că platforma Twitter va continua să fie gratuită pentru ”utilizatorii ocazionali”, însă pe firmele care vor să-și facă prezența acolo le-ar putea costa bani. Nu este clar cât de mult ar dori Elon Musk să perceapă firmelor şi guvernelor sau dacă anumite grupuri, cum ar fi organizaţiile non-profit şi jurnaliştii, ar fi scutite de orice taxe impuse.

Citește și: Cum arată mama lui Elon Musk în costum de baie. Imaginile care vor avea un impact asupra multor femei

Compania Twitter a refuzat să comenteze anunțul lui Elon Musk în privința taxelor atunci când a fost contactată de către jurnaliști

Articolul continuă după reclamă

Twitter a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de CNBC. De-a lungul anilor, Twitter nu a reuşit să câştige la fel de mulţi bani ca alte platforme de social media, cum ar fi Facebook, Instagram şi YouTube.

Elon Musk, care are 90,7 milioane de urmăritori pe Twitter, a spus anterior că doreşte ”să facă Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii”. Twitter experimentează deja un serviciu de abonament plătit numit Twitter Blue, în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, care oferă funcţii suplimentare, notează news.ro.

Oferta premium, care costă 2,99 dolari pe lună în SUA, oferă utilizatorilor acces la funcţii precum anularea tweet-urilor şi marcarea tweet-urilor. Elon Musk a declarat luna trecută că doreşte să reducă preţul Twitter Blue şi să facă modificări serviciului, inclusiv introducerea unei interdicţii a reclamelor.

Elon Musk a mai spus că toate mesajele directe ale Twitter ar trebui să fie criptate de la capăt la capăt, astfel încât nimeni să nu poată spiona sau pirata mesajele unui utilizator.

La Gala Met anuală de luni, Musk a spus că Twitter trebuie, de asemenea, să scape de roboţii, trolii şi escrocii care există pe platformă. ”Nu vrem ca oamenii să fie păcăliţi cu banii lor şi aşa ceva”, a spus el.

Twitter este în prezent listată la bursa Nasdaq din New York, dar Musk speră să o transforme în companie privată. Cu toate acestea,Elon Musk le-a spus investitorilor că ar putea alege să readucă Twitter la bursă în cel puţin trei ani, potrivit unui articol publicat luni de The Wall Street Journal, care citează persoane familiare cu chestiunea.

Presupunând că acordul de achiziţie se încheie şi Musk preia proprietatea asupra Twitter, compania va fi controlată de cea mai bogată persoană din lume şi de cineva care a fost un critic puternic al platformei, în timp ce o foloseşte în moduri litigioase din punct de vedere juridic, mai ales prin postări sensibile despre Tesla.

Deşi Musk a indicat că interesul său principal pentru Twitter are de-a face cu ceea ce consideră el ca fiind cenzura libertăţii de exprimare practicată de companie, criticii lui Musk sunt îngrijoraţi de faptul că controlul miliardarului asupra platformei îi va aduce la tăcere pe cei care nu sunt de acord cu el, având în vedere că deseori a blocat criticii din contul său personal.

La conferinţa TED2022 de la Vancouver de luna trecută, Musk a împărtăşit cum şi-ar dori ca platforma să se schimbe sub proprietatea sa. ”Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el la acea vreme, recunoscând că ar fi necesară o oarecare moderare a conţinutului pentru a face faţă apelurilor explicite la violenţă şi pentru a asigura că serviciul respectă legile din ţara în care activează.

El a mai spus că, în general, ar prefera ”time-out” în locul interdicţiilor permanente, ceea ce ar putea sugera o cale pentru fostul preşedinte Donald Trump de a se alătura platformei aflate sub controlul lui Musk. Twitter l-a interzis pe Donald Trump de pe platformă în urma tweet-urilor sale în preajma insurecţiei din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, invocând ”riscul unei instigări suplimentare la violenţă”.

De ce a fost criticat Papa Francisc de Biserica Ortodoxă Rusă. Suvernaul Pontif, declarații dure: "Băiatul de altar... Vești îngrijorătoare despre Regina Elisabeta. Mesajul de ultimă oră al Palatului Buckingham despre petrecerile anuale de...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x