Antena Căutare

Serviciul a devenit un loc plăcut pentru angajații din România! Iată ce îi mulțumeste pe aceștia!

Relaxare la serviciu. Angajatorii din România au devenit tot mai preocupați de fericirea salariaților

Serviciul a devenit un loc plăcut pentru angajații din România! Iată ce îi mulțumeste pe aceștia!
Pe tine ce te mulțumește?
Relaxare la serviciu. Angajatorii din România au devenit tot mai preocupați de fericirea salariaților
Studiile arată că angajații fericiți sunt mai productivi decât cei nemulțumiți, iar acest lucru este știut și de angajatorii din țara noastră, care încearcă în ultima perioadă să le creeze salariaților un mediu cât mai plăcut la locul de muncă. Așa se face că tot mai multe companii le oferă angajațiilor diverse beneficii extra-salariale, precum abonamente la săli de sport sau masaje săptămânale.
Tot ce ai nevoie, la doi pași de birou
Primele companii care s-au înscris în trendul relaxării la locul de muncă au fost multinaționalele. Tot acestea au fost și primele care au introdus trendul team-buildingurilor, care acum au devenit periodice în aproape toate firmele. Multinaționalele au descoperit că angajații lor prețuiesc un loc de muncă ce le oferă opțiuni pentru masă, relaxare, dar și opțiuni pentru transport. Din acest motiv, majoritatea companiilor mari aleg să-și desfășoare activitatea în parcurile de birouri, care le pun la dispoziție angajațiilor toate facilitățile de care ar putea avea nevoie.
Unul dintre acestea, Novo-Park, dezvoltat de Genesis Development, companie fondată de omul de afaceri Liviu Tudor, găzduiește unele dintre cele mai mari companii de la noi din țară. Persoanele care lucrează aici au acces rapid la mijloacele de transport în comun, pot lua masa la unul dintre zecile de restaurante situate în apropiere si pot merge la sala de sport înainte sau după programul de lucru.
Un alt motiv pentru care companiile mari aleg parcurile de birouri este legat de locurile de parcare, create în număr suficient pentru toate persoanele care lucrează în incinta lui, dar și pentru vizitatori.

Este un factor extrem de important pentru locuitorii marilor orașe, care se confruntă cu lipsa locurilor de parcare, mai ales în zonele centrale.
Angajații își pot începe ziua la cafeneaua de la parterul clădirii în care lucrează, schimbând câteva vorbe cu ceilalți colegi și însoțindu-și cafeaua cu un croissant. La prânz, ei pot lua masa la doi pași de birou și la un preț accesibil. Seara pot merge la sală, tot în apropiere, fapt ce înseamna multă economie de timp, dar și de bani și de energie.
Serviciul nu mai este locul unde domină stresul și presiunea
Vremea în care cuvântul serviciu echivala cu un loc în care tronează stresul a apus de mult. Angajatorii încearcă să creeze inclusiv spațiul de lucru unul mai plăcut pentru angajați. Au dispărut birourile gri, cu lumină rece, iar locul lor a fost luat de open-space-uri luminoase, în care intră mult soare și unde sunt numeroase decorațiuni, iar atmosfera este una destinsă.
Sănătatea personalului din companie se numără și ea printre preocupările șefilor. Campanii care promovează mișcarea, evenimente dedicate sportului la care participă tot colectivul, dar și livrarea la birou de fructe sunt doar două exemple ale eforturilor pe care le fac agangajatorii pentru a-și menține salariații în stare fizică bună. Multe companii oferă și carduri de reduceri pentru săli de sport, fapt apreciat tot mai mult de angajați. Și asigurările medicale la rețelele private sunt un beneficiu pe care îl oferă în ultima vreme tot mai multe companii.
Unele dintre corporațiile prezente la noi în țară au mers chiar mai departe și au creat camere speciale de relaxare, în care angajații pot să joace jocuri video, pot juca foosball sau ping-pong, sau pot pur și simplu să stea de vorbă.
Ce îi motivează pe angajați
Deși am fi tentați să credem că suma care le intră în cont lunar îi face pe angajați mai productivi la locul de muncă, acest lucru nu mai este de actualitate printre români. Deși nu îi putem nega importanța, salariul nu este principalul factor care îi face pe angajați fericiți. Locuitorii marilor orașe pun mare preț pe proximitatea locului de muncă față de casă și aleg un serviciu mai aproape de locuință, sau de mijloacele de transport în comun.
Un alt aspect de care țin cont este legat de perspectivele pe care jobul le oferă, dacă există posibilitatea să dobândească noi cunoștințe în domeniu sau oportunități de creștere în carieră. Mulți români își schimbă locul de muncă doar după acest criteriu, chiar dacă noul salariu oferit nu este mai mare decât cel oferit anterior.
Anul acesta va fi unul prielnic pentru angajații români, deoarece un procent mare dintre companiile de la noi din țară au în plan creșteri salariale, notează Antena 3. Luând în calcul și faptul că multinaționalele își îndreapta atenția tot mai mult și asupra mulțumirii lor din mai multe puncte de vedere și le oferă numeroase beneficii pe lângă salarii, putem spune că statutul angajaților a evoluat în bine în ultimii ani, iar fericirea lor contribuie în mare măsură și la prosperitatea business-ului.
Ce beneficii extra-salariale ai la locul de muncă? Ești mulțumit de biroul în care lucrezi? Care sunt îmbunătățirile care te-ar încânta cel mai mult?
Patronii de la clubul Colectiv scapă definitiv de arestul la domiciliu! Ce se întâmplă cu aceștia... Propunere legislativă. Românii ar putea fi obligați să-și pună casele la dispoziție pentru trupele NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x