Terase și hoteluri închise, din septembrie, la mare. Sezonul estival s-ar putea încheia mai devreme pe litoral

Sezonul estival s-ar putea închide mai devreme anul acesta. Câştigurile au fost la jumătate faţă de anii trecuţi pe tot litoralul. În acest weekend, vârf de sezon altfel, au fost 100.000 de oameni la mare, de trei ori mai puţini decât anul trecut.

S-au dus anii în care aveam 300.000 de turişti în wekendul de Sfânta maria la mare. Şi cei în care sezonul estival ţinea până la sfârşitul lui septembrie. Acest hotel din Saturn a fost deschis înainte de Sfântă Mărie după ce toată vara stat cu lacătul pe uşă din lipsă de clienţi.

"În comparaţie cu 13 august 2019 când când hotelul avea grad de ocupare de 90%, anul acesta, hotelul are un grad de ocupare între 25 şi 30%", spune managerul hotelului, potrivit Observator.

Dacă în continuare turiştii ocolosc litoralul de teama infectării, hotelierii se gândesc să închidă mai devreme în acest an, mai exact după prima săpămână din septembrie.

Citește și:

Jumătate de milion de români pot fi infectați cu Covid fără să știe. Alexandru Rafila, declarația momentului

Turiştii care vor veni în luna septembrie la mare riscă să găsească multe dintre terase şi hoteluri închise pentru că unii dintre manageri iau în calcul să închidă mai devreme sezonul acesta, iar vara 2021 se anunţă una la fel de imprevizibilă.

Vestea bună este însă că preţurile vor fi mai mici ca în alţi ani în septembrie.

Ultimele știri