Sfânta Maria Mare 2021: Tradiții și obiceiuri pe 15 august. Ce nu este bine să faci de Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria Mare este sărbătorită de creștini și ortodocși în fiecare an, pe data de 15 august și reprezintă Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Maria Mare este sărbătorită de creștini și ortodocși în fiecare an, pe data de 15 august și reprezintă Adormirea Maicii Domnului.

Shutterstock

De Sfânta Maria Mare 2,2 milioane de români își serbează ziua onomastică. Aceasta este cea mai mare sărbătoare creștină a verii, fiind denumită "Adormirea Maicii Domnului" sau "Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria".

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria 2021. Urări pentru cei care își serbează onomastica

Se povestește că atunci când Fecioara Maria a murit, mai multe minuni au avut loc: ologii și bolnavii s-au vindecat, orbii şi-au recăpătat vederea și surzii au început să audă. De asemenea, pe 15 august românii de pretutindeni țin cont de anumite tradiții și obiceiuri.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare

Sfânta Maria Mare este o sărbăroare așteptată de creștini și ortodocși pentru că încheie o perioadă de două săptămâni în care credincioși au ținut post, acesta fiind cunoscut sub numele de Postul Adormirii Maicii Domnului.

Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria vine cu mai multe tradiții și obiceiuri pe care oamenii din mai multe zone ale României le respectă. În dimineața zilei de 15 august, femeile trebuie să meargă la biserică pentru a împărți struguri, prune si faguri de miere. De asemenea, acestea trebuie să meragă la cimitir pentru a tămâia mormintele rudelor, potrivit crestinortodox.ro.

Fetele care își doreau să se mărite și să atragă pețitori erau nevoie să poarte mereu cu ele o plantă numită "năvalnic".

Citește și: Sfântul Andrei 2020. Tradiții și superstiții la ceas de sărbătoare. Ce trebuie să facă românii pe 30 noiembrie

Tinerele care nu sunt măritate culg flori din grădină și le pun la icoane, pentru a-și proteja de necazuri și boli familia. Totodată, femeile care sunt insărcinate se roagă de Sfânta Maria Mare pentru a avea o sarcină ușoară și pentru a naște copii sănătoși.

Superstiții de Sfânta Maria Mare

Creștinii și ortodocși țin cont și de foarte multe superstiții de Sfânta Maria Mare. Un lucru pe care foarte puțini îl știu este că pe 15 august este interzis să muncești, iar cei care nu vor ține cont de această superstiție nu vor putea culege roadele culturilor și animalele li se vor îmbolnăvi, conform sursei citate.

În mai multe zone ale țării, este interzis să se facă focul în sobă chiar și cu două zile înainte de marea sărbătoare. Cei care obișnuiesc să facă acest lucru de Sfânta Măria Mare nu gătesc câteva zile pentru a se feri de necazuri și boli.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Nu trebuie să speli hainele în această zi importantă pentru a nu avea ghinion. Nu trebuie să închizi ușa casei, este posibil că Fecioara Maria să vină oricând pentru a dărui harul său divin oamenilor.

Citește și: Sfântul Ștefan, 27 decembrie 2020. Ce trebuie să faci astăzi pentru a avea parte de un an plin de noroc

Dacă înainte cu câteva zile de Adormirea Maicii Domnului înfloresc tramdafirii, se spune că toamna va fi una lungă. Femeile și bărbații nu aveau voie să se tundă, dacă își doreau să nu își piardă părul mult mai devreme.

Se mai povestește că nu este bine să fii certat cu cineva pe 15 august sau să te cerți cu cineva în această zi de sărbătoare, pentru că îți va merge rău tot anul. De Sfânta Maria Mare ciobanii coboara oile de la munte, barbații trebuia să își schimbe pălăria cu căciula, se interzice scăldatul și dormitul pe prispa casei.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri