Antena Căutare

Sindicate: Bugetarii au primit doar 12,5% din majorarea salariala promisa

Angajatii din sistemul bugetar trebuiau sa primeasca salariul din ianuarie majorat cu 15 la suta, insa in multe situatii acestia nu au avut o crestere mai mare de 12,5 la suta, sindicalistii sustinand ca aceste diferente apar de la formula de calcul, pe care Guvernul a gresit-o intentionat.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, luni, ca reprezentantii Guvernului au gresit intentionat la formula de calcul privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 15 procente de la 1 ianuarie, "asa-zisa crestere" fiind de maximum 12,5 la suta.

Nistor a precizat ca diferenta apare de la formula de calcul a reprezentantilor Ministerului de Finante si Ministerului Muncii.
"Acestia erau constienti ca nu va fi o asa-zisa crestere de 15 la suta, iar in educatie, odata cu aparitia Legii Educatiei Nationale, cadrele didactice cu vechime vor mai pierde la salariu o data, din luna martie", a spus Nistor.

Liderul "Spiru Haret" a explicat ca prin disparitia celor trei transe de vechime - 30-35 de ani, 35-40 de ani si peste 40 de ani -, zeci de mii de profesori vor beneficia din martie doar de sapte procente majorare din cele 15.

Nistor a mai spus ca federatia pe care o reprezinta se pregateste de declansarea protestelor, in prezent desfasurand caravane sindicale in toata tara, pentru consultarea tuturor liderilor din teritoriu.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a declarat ca majorarea de 15 la suta incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se aplica in mai multe cazuri in randul angajatilor din invatamant.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Constanta: S-a aruncat de la etajul 6 din dragoste... Mii de persoane au protestat la Guvern fata de comercializarea etnobotanicelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x