Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

SPECIAL: Romania devine, incet-incet, patria hartuirilor sexuale!

Romania devine, incet-incet, patria hartuirilor sexuale! Oamenii legii, cei care ar trebui sa ne ofere siguranta si incredere, agreseaza. Parintii devin, uneori, agresori. Sefii pretind favoruri sexuale in schimbul unor privilegii. Minorele sunt abuzate de barbati sau traficate. Ingrijorator este ca fenomenul a luat amploare in ultima perioada. Nu e zi in care o femeie, o tanara, un copil sau un barbat, sa nu devina victime ale agresiunii sexuale. Partea buna este ca au invatat sa faca un pas in fata si sa spuna prin ce trec. Romanii incep sa inteleaga faptul ca tacerea nu ajuta la nimic

In fiecare zi, una dintre trei femei este abuzata sau obligata sa intretina relatii sexuale. Iar numarul cazurilor de abuz asupra copilului, aproape s-a dublat, intr-un singur an. Sunt situatii care ar trebui sa atraga atentia autoritatilor. Insa, cine ar putea sa ia masuri, cand multe dintre cazurile de hartuire sexuale se petrec chiar in sanul politiei.

Aproape ca nu mai e zi, fara abuz sexual, intr-o sectie de politie. Astazi, trei angajate ale Centrului Chinologic de la Sibiu au depus plangeri impotriva comandantului, pe care il acuza de hartuire sexuala. Startul dezvaluirilor din cadrul politiei, pare sa fi fost dat de politista din Olt, care si-a injunghiat seful.

Pe de alta parte, o tanara in varsta de 14 ani a fost violata de sapte tineri, in Giurgiu. Unul dintre ei a filmat agresiunea, apoi a mers prin comuna si s-a laudat cu abuzul. Tinerii au scapat basma curata. Au fost retinuti, anchetati si apoi eliberati.

O alta ipostaza a violentei: scoala e locul unde, in mod normal, copiii ar trebui sa se invete. In Romania, insa, e si locul unde copiii sunt batuti si abuzati. Unii de cadrele didactice, altii de colegi si chiar de mamele colegilor.

Sunt doar cateva exemple de hartuire. Fenomenul a luat amploare in ultimii ani, iar vizati sunt femeile si copiii.

“Scanteia acestui fenomen este una de violenta. Este o violenta de un anumit tip. Agresiunea aceasta, manifestata sub forma de hartuire sexuala care este una dura, vine de la faptul ca persoana respectiva, care persoana care raneste, agresorul, are niste rani emotionale marcante”, a declarat sociologul Codrin Scutaru

Intr-o lume in care aparentele sunt importante, imaginea poate deschide multe usi si usura munca femeilor. Frumusetea insa se poate trasforma, uneori, intr-un handicap, chiar daca - aparent - aduce numai beneficii. Cum ar fi gasirea cu usurinta a unui loc de munca. Odata cu angajarea, vin la pachet avansurile si remarcile indecente, din partea colegilor sau sefilor. Iar serviciile refuzate, s-au transformat in abuzuri, in unele cazuri.

Recomandari