Antena Căutare

Sterilizarea câinilor fără pedigree, gratuită și obligatorie! Omiterea duce la amenzi!

O campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree, care au proprietar, este derulată de Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor . Sterilizarea acestor animale de companie este obligatorie. 

O campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree, care au proprietar, este derulată de Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor . Sterilizarea acestor animale de companie este obligatorie.

„Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că legislaţia îi obligă să deţină animale microcipate şi înregistrate în RECS. Pentru câinii de rasă comună şi metişii acestora, legea ne obligă să îi avem şi sterilizaţi”, a declarat Oana Voican, şeful servicului poliţia animalelor din cadrul DGPLMB.

Pentru sterilizarea gratuită a patrupedului, există câteva condiţii. Proprietarul trebuie să aibă buletin de Bucureşti, iar animalele trebuie să aibă carnet de sănătate şi să fie microcipate şi înregistrate în Registrul de Evidenţă al Câinilor fără stăpân.

Microciparea este obligatorie pentru câini, nu şi pentru pisici, şi se poate efectua contra-cost.

„În cazul în care un proprietar de animal este depistat de poliţia locală că nu deţine un animal microcipat, acestuia i se acordă un termen de intrare în legalitate, ulterior, poliţiştii locali urmând să verifice respectarea acestei măsuri”, a spus Oana Voican, şeful Servicului Poliţia Animalelor din cadrul DGPLMB.

„Sterilizarea este foarte importantă pentru că este singura metodă de prevenire a abandonului de animale”, a spus și Cătălina Tranescu, purtător de cuvânt ASPA.

Sterilizarea gratuită se efectuează doar în cazul câinilor fără pedigree.

„În această campanie ne apropiem cam de 2000 de animale sterilizate, dar continuă până la sfârşitul anului, campania a început doar de doulă luni, din luna mai”, a spus Tudor Tim Ionescu, consilier general al Municipiului București.

Pentru sterilizarea animalelor, proprietarii trebuie să facă o programare la unul dintre cele 28 de cabinete veterinare partenere ale campaniei. Sunt 5.000 de locuri pentru sterilizare gratuită pentru pisici şi tot 5.000, pentru câini.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Ghidul creștinului aflat la mare, conform BOR: ”Citeşte lecturi duhovniceşti pe plajă!”... Accident în București! Două tramvaie s-au ciocnit! O persoană a fost rănită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x