Primele semne de toamnă nu întârzie să apară și clopoțelul e gata să sune iar pe coridoarele școlilor, anunțând începerea unui nou an școlar. Vacanța de vară e pe terminate și cei mici se pregătesc să înceapă grădinița, iar pe elevi îi așteptă începerea școlii. Valentin Popa, Ministrul Educației Naționale, a aprobat structura anului școlar 2018-2019.
Potrivit ordinului dat de Ministrul Educației Nationale, cursurile vor începe luni, 10 septembrie. Anul școlar va avea 34 de săptămâni, adică 168 zile lucrătoare. Semestrul I va dura de la 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2018 și semestrul II de la 11 februarie 2019 la 14 iunie 2019.
Ziua de 5 octombrie, când sărbătorim Ziua internațională a educației, va fi marcată de toate inspectoratele școlare și unitățile de învățământ. La fel se va întâmpla și se Ziua învățătorului, aceste 2 zile nefiind instituite ca zile nelucrătoare.
Prin acest ordin stabilit de Ministrul Educației Naționale, s-a stabilit că programul “Școala altfel” va dura 5 zile lucrătoare. Acest program se poate derula între 1 octombrie 2018 și 31 mai 2019 urmând ca fiecare școală să planifice această săptămână în concordanță cu planificarea. Trebuie notat faptul că “Școala altfel” nu va coincide cu perioada stabilită pentru susținerea tezelor semestriale.
Noul an școlar îi va provoca pe cei mici să descopere lucruri noi și să își lărgească orizontul cunoașterii. Atât cei care merg la grădiniță cât și cei care merg la școală se pregătesc acum, făcându-și stocul de rechizite.
Sursă foto: pexels.com
Când se schimbă ora în România! Atenție, s-ar putea renunța la modificarea orei în următorii ani... CUTREMUR neobișnuit în România!Ce intensitate a avut și unde a fost localizat...