Antena Căutare

Structura Anului Școlar 2018-2019

În structura Anului Școlar 2018-2019 vacanțele sunt programate ...

Galerie
An școlar | pexels.com

Vacanța de vară e pe sfârșite iar elevii trebuie să pună la păstrare costumele de baie și să își pregătească uniformele. Începând cu 10 septembrie un nou an școlar plin de provocări îi așteaptă.

Astfel, vacanța de iarnă va dura trei săptămâni. Decizia îi aparține lui Valentin Popa, Ministrul Educației după ce acesta s-a consultat cu reprezentanții organizațiilor de elevi, părinți și cei ai sindicatelor din învățământ și ai patronatelor.

Semestrul I va dura de pe 10 septembrie 2018 până pe 1 februarie 2019. Semestrul II va începe pe 11 februarie și se va sfârși pe 14 iunie 2019. Chiar dacă școala încă nu a început, primul lucru de care sunt interesați elevii atunci când află despre structura noului an școlar sunt vacanțele. Astfel, ei își vor putea planifica taberele și călătoriile.

Vacanța de iarnă începe pe 22 decembrie 2018 și se termină pe13 ianuarie 2018.

Articolul continuă după reclamă

Vacanța inter-semestrială este între 2-10 februarie 2019.

Vacanța de primăvară începe pe 20 aprilie și se termină pe 5 mai 2019.

Vacanța de vară începe pe 15 iunie și se termină pe 15 septembrie 2019.

Ministrul Educației Naționale a adăugat faptul că elevii din învățământul preșcolar și cel primar vor avea parte de încă o vacanță în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Cei care sunt clasa a VIII-a termină studiile pe 7 iunie 2019, iar elevii din clasa a XII-a vor termina anul școlar pe 31 mai 2019.

Anul acesta programul „Școala altfel” va dura 5 zile, și va fi planificată de fiecare școală oricând în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019. Proiectul “Școala altfel” nu se va desfășura în perioada alocată susținerii tezelor. De regulă, ele sunt programte la sfârșit de semestru, după ce elevii vor parcurge programa școlară împreună cu profesorii lor, la clasă. Tezele trebuie fixate cu cel puțin trei săptămâni înainte de terminarea semestrului.

Etapele naționale ale olimpiadelor se vor desfășura în perioada vacanței de primăvară. Ziua Internațională a Educației ce se va celebra pe 5 octombrie și Ziua Învățătorului ce se va sărbători pe 5 iunie vor fi marcate de fiecare școală prin diverse manifestări. Prin urmare, elevii trebuie să știe că aceste zile nu vor fi libere.

Ministrul Învățământului împreună cu reprezentanții elevilor și ai părinților au hotărât aprobarea unor posibile modificări ale structurii anului școlar în funcție de condițiile climatice. Cu toate acestea, ulterioarele schimbări se vor aproba doar cu condiția parcurgerii programei școlare. Conducerile școlilor trebuie să ia la cunoștiință faptul că suspendarea unor cursuri în caz de urgență nu pot fi recuperate în timpul vacanțelor.

Dacă ești unul dintre elevii nerăbdători să înceapă școală pentru a te reuni cu toți colegii și profesorii tăi preferați, atunci mai ai doar câteva zile de așteptat. Noile proiecte, provocări și aflarea de noi informații te vor ajuta să îți alegi cariera. Acum că știi care sunt perioadele de vacanță, vei știi care sunt și cele când va trebui să te focusezi la maximum pe învățat.

Sursă foto: pexels.com

EVENIMENT 21 august. Ziua Medicinei Militare... Admitere toamnă 2018. Calendar admitere licență Universitatea Babeș-Bolyai...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x