Antena Căutare

Senatul a decis! Studenții de peste 26 de ani vor călători gratuit cu trenul

Presiunea pusă de studenți pe aleși a funcționat! Senatul a votat, în cursul zilei de astăzi, amendamentul potrivit căruia studenții cu vârsta de peste 26 de ani vor putea circula gratuit cu trenul.

Presiunea pusă de studenți pe aleși a funcționat! Senatul a votat, în cursul zilei de astăzi, amendamentul potrivit căruia studenții cu vârsta de peste 26 de ani vor putea circula gratuit cu trenul.

Studenții de peste 26 de ani vor circula gratuit cu trenul, în curând. Senatul României a adoptat amendamentul privind propunerea legislativă L 450/2017, care vizează studenții ce depășesc vârsta de 26 de ani și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern, potrivit unui comunicat ANOSR.

Conform legislaţiei în vigoare, doar studenţii în vârstă de până în 26 de ani beneficiază de gratuitate la transportul feroviar.

Legea va fi trimisă Administrației Prezidențiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare. În acest timp, ANOSR anunță că va face toate demersurile pentru a urgenta distribuirea legitimațiilor de transport, studenților de peste 26 de ani, care sunt eligibili pentru acest drept.

Pentru a beneficia de gratuitate, studenţii trebuie să fie înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate. Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară.

Legea nr. 450/2017 conține următoarele prevederi:

Art. 5, alin. (1) – „Prin excepție de la prevederile alin. (2) al art. 205 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”.

Art. 5, alin. (2) – „Instituțiile de învățământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitmațiilor de student pentru gratuitate la transport, precum și asupra eliberăririi adeverințelor care să ateste calitatea de student”.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care reprezintă interesele comune ale studenților din România.

Premieră în Justiția din România! Poliţist, prins băut la volan, după ce a comis un accident, lăsat să conducă în contin... Bani de la stat pentru mămici. Ajutoare financiare de 3.000 de euro și vouchere în valoare de 2.000 de lei. Cum poți să ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x