Căutare Live

Studiu: De ce mor mai mulți oameni în Italia decât în restul Europei

Conform unui studiu efectuat de Autoritatea naţională de Sănătate din Italia arată că 99% din cei care au murit în Italia din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli

Studiu: De ce mor mai mulți oameni în Italia decât în restul Europei

Guvernul premierului italian Giuseppe Conte evaluează dacă să extindă carantina la nivel naţional şi după 1 aprilie, scria miercuri La Stampa.

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară.

Aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia. Serviciile sanitare italiene au înregistrat 4.207 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum.

"Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie. Aprindem lumânări în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun!" Mărturia dramatică a unei femei din Italia

Noul studiu ar putea răspunde la întrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte ţări. Institutul, cu sediul la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau şi alte patologii.

Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puţin trei alte boli şi aproximativ un sfert dintre aceştia erau diagnosticaţi cu una sau două maladii.

Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului a fost făcută publică. Un singur flacon cu 120 de comprimate costă peste 1100 de lei

Mai mult de 75% aveau tensiune arterială crescută, aproape 35% - diabet şi o treime suferea de boli de inimă. Vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani. La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19.

Victimele din Italia cu vârsta sub 40 de ani erau bărbaţi şi aveau deja serioase probleme medicale. În timp ce datele publicate marţi indică o încetinire a creşterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arată că Italia ar putea să subestimeze numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienţilor care prezintă simptome.

Institutul Flamand de Cercetare a anunțat descoperirea unui anticorp capabil să ucidă COVID-19. Ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane

Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contactat virusul, a relatat cotidianul Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces a ţării mai aproape de media globală de aproximativ 2%.

Orban: Am adoptat o HG prin care am suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei/ Am asigurat capit... Fără majorări de salarii, pensii sau alocații în următoarea perioadă. Guvernul, obligat să ia măsuri drastice pentru a s...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri