Antena Căutare

Tehnici de combatere a stresului la locul de muncă

În grabă, totul se petrece contra cronometru, ceasul a devenit cel mai mare dușman, iar stresul este prezent în viețile tuturor, în special la locul de muncă. Presiunile de orice fel, nerespectarea deadline-urilor, orele peste program și lipsa satisfacției profesionale aduc angajații, adesea, la limită. 

Tehnici de combatere a stresului la locul de muncă
Cum combați stresul la locul de muncă | unsplash.com

Stresul devine parte din job, iar atunci când nu este gestionat corespunzător poate avea efecte grave asupra mentalului unui individ, respectiv asupra sănătății acestuia. În România, locurile de muncă sunt vânate de fiecare tânăr doritor de câștiguri finanaciare tot mai mari sau de cei care își doresc să promoveze și să acumuleze cât mai multă experiență pe plan profesional.

Ce faci atunci când stresul devine imposibil de gestionat la locul de muncă? Iată câteva metode prin care ai putea să-l diminuezi, ca mai apoi să dispară complet:

Organizați-vă timpul eficient

Nimic nu este mai stresat decât momentul în care constați că programul tău s-a terminat, iar tu mai ai taskuri de făcut. Sau cel în care nu reușești să îți iei o pauză, pentru că s-au adunat foarte multe lucruri restante. Cel mai bun aspect de făcut pentru a nu mai avea presiunea timpului este să-ți faci o agendă foarte bine organizată, de care să ții seama cu strictețe. Vei vedea că printr-o organizare eficientă zilnică, vei reuși să scapi de gândul că nu-ți vei duce la bun sfârșit lucrurile începute sau că nu vei repsecta deadline-urile impuse.

Dorimiți suficient noaptea

Una dintre cauzele stresului permanent, durelile de cap și senzația de anxietate vin din lipsa somnului. Dacă nu reușești să dormi șapte ore pe noapte, vei constanta că după o perioadă vei experiementa o lipsă de concentrare tot mai accentuată, o senzație de permanentă nemulțumire față de ceilalți, dar și față de propria persoană. Lipsa odihnei stimulează apariția stresului, iar acest lucru îți poate aduce neplăceri la locul de muncă.

Adoptați un stil de viață sănătos

Stilul de viață se reflectă inclusiv pe plan profesional. Vei fi mai eficient atunci când organismul tău este sănătos, iar acest lucru presupune o alimentație sănătoasă și regulată, cu trei mese pe zi și două gustări. Sportul este și el vital, este important să faci mișcare măcar 20 de minute pe zi. Fă în casă câteva genoflexiuni, ieși la alergat în parc sau fă-ți un abonament la sală, dacă timpul îți permite. Orice modalitate ai alege, important este să faci mișcare periodic, să mănânci sănătos, să eviți alcoolul și tutunul.

Comunicați cu colegii și cu superiorii problemele voastre profesionale

Atunci când apar situații neplăcute, discută-le, căci altfel riști să acumulezi o serie de frustări care vor avea consecințe ulterioare. Nu te plânge, explică și construiește argumente pertinente în favoarea ta. Nu vorbi de rău pe ceilalți și nu compara. Vorbește despre tine și expune problema astfel încât să poți găsi soluția. Este important să ai o relație bună cu colectivul în care petreci cel puțin opt ore pe zi, de luni până vineri, atât colegi, cât și superiori.

Cinci mii de români au fost chemați la Tribunal! Evoluție spectaculoasă în dosarul Revoluției... Angajate, surprinse cu camera ascunsă în timp ce agresau fizic o bătrână de 94 de ani FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x