Antena Căutare

Temperaturile încep să scadă brusc, anunță ANM. Nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă şi în luna martie

Vremea se schimbă brusc începând de vineri. Vor apărea ploile, iar maximele nu vor depăși 15 grade. Ce spune directoarea executivă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

Temperaturile încep să scadă brusc, anunță ANM. Potrivit estimărilor, iarna se poate extinde până în luna martie | shutterstock

Temperaturile încep să scadă de vineri, 4 noiembrie, iar până la sfârşitul acestei luni vom reveni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care nu vor mai depăşi 15 grade Celsius, a declarat joi, directoarea executivă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Reprezentantul ANM nu exclude însă varianta unor episoade mai severe, cu ninsori abundente și temperaturi scăzute

”Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu, potrivit News.ro.

Este puţin probabil să avem episoade severe în luna noiembrie, judecând după prognoza următoarelor patru săptămâni.

Articolul continuă după reclamă

”Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă, să mai apară şi în luna martie”, a precizat ea.

”Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul ţării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a declarat joi, în cadrul conferinţei Focus Energetic, directoarea executivă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

Mai îngrijorător este semnalul precipitaţiilor, deoarece a plouat destul de puţin în ultimele săptămâni, a spus aceasta.

Citește și: Când va ninge pentru prima dată în România, anul acesta. Anunțul făcut de ANM: "Intervale în care stratul de zăpadă e consistent"

”Nici pentru următoarele săptămâni din noiembrie nu aşteptăm cantităţi importante (de precipitaţii, n.r.). Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară (...) Precipitaţiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a spus ea, vorbind de o medie de 30-40 de litri pe metrul pătrat în fiecare din lunile de iarnă.

Forma precipitaţiilor va fi determinată de regimul temperaturilor: ”Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar cred că vom putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a mai spus Florinela Georgescu.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lunii noiembrie. Temperaturi record se vor înregistra în ultima lună de toamnă

Alertă alimentară! Spanac contaminat cu Hepatita A, retras din 10 județe. Morcovi baby cu reziduuri de pesticid... Un giurgiuvean a câștigat la Loto 6/49 marele premiu de 3,9 milioane de euro. Ce numere a jucat românul...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x