Antena Căutare

Zeci de mii de copii din România, în pericol la școli: „Pot suferi un șoc emoțional dacă merg la școală”

Peste două mii de părinţi, doar din Bucureşti, vor să îi înscrie pe copiii lor la şcoală înainte de a împlini şase ani. Îi iau de la grădiniţă şi îi duc la evaluarea psihosomatică.

Peste două mii de părinţi, doar din Bucureşti, vor să îi înscrie pe copiii lor la şcoală înainte de a împlini şase ani. Îi iau de la grădiniţă şi îi duc la evaluarea psihosomatică. Un test complet care arată dacă sunt pregătiţi să intre deja în programul cu lecţii şi teme. Specialiştii îi avertizează pe adulţi că nu e bine să îi grăbească. Cei mici pot trece printr-un şoc emoţional.

Esma abia a făcut cinci ani, iar mama ei deja se gândeşte deja cum va fi prima zi de şcoală pentru fetiţă. Va împlini 6 ani în luna ianuarie anul viitor, dar părintele spune că se pregăteste în fiecare zi pentru clasa zero.

Este unul din cei peste 2000 de părinţi din Bucureşti care vor să îşi înscrie copilul mai repede la şcoală. La Centrul de resurse si asistenta educationala, copiii susţin evaluarea psihosomatică. Aici primesc un punctaj în funcţie de care pot sau nu să se înscrie la şcoală.

Evaluarea psihosomatică testează partea socioafectivă, comportamentul cognitiv, verbal şi motric al copilului. Acesta trebuie să recunoască emoţii, obiecte şi fiinţe şi să găsească asemănări şi deosebiri între mai multe desene.

Pe 9 septembrie 2019, peste 200 de mii de copii de 6 ani ar trebui să intre la şcoala primară. Metodologia spune că preşcolarii ar trebui să iasă din grădiniţă doar dacă fac 6 ani până la această dată, iar cei care împlinesc vârsta până la 31 decembrie, să treacă de evaluarea psihosomatică.

Incendiu cumplit! Sute de persoane, în pericol! Ce declarație șocantă a făcut primarul... Strigătul de disperare al unei mame din Ilfov: „Acum trei zile era perfect sănătos. Apoi m-au anunțat că are convulsii!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x