Antena Căutare

Testare RO ALERT: Populația este rugată să nu apeleze numărul de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență roagă populația să nu sune la 112 pentru a anunța defecțiuni ale sistemului RO-ALERT și atrage atenția că dezactivarea opțiunii de a primi mesajele nu este recomandată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență roagă populația să nu sune la 112 pentru a anunța defecțiuni ale sistemului RO-ALERT și atrage atenția că dezactivarea opțiunii de a primi mesajele nu este recomandată.

După transmiterea mesajelor de avertizare RO ALERT către populație, în mai multe județe din țară au fost sesizate cazuri de primire multiplă, cât și de modificare a textului transmis.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că aceste teste au rolul de a identifica eventualele greșeli ale sistemului care vor fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reale.

Perioada de probă este până pe 30 iulie, iar în cazul sesizării unor erori perioada va fi prelungită, urmând să comunice populației următoarele schimbări ale sistemului.

„Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT! Dezactivarea opţiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala eventuale deficienţe ale Sistemului RO-ALERT” , arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Vrancea: O femeie şi fiica ei, la spital după ce au fost atacate de un urs, în apropierea unui drum judeţean... Sistemul IT al Direcţiei Vămilor este nefuncţional, se lucrează pe hârtie. Traficul este îngreunat în toate vămile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x