Antena Căutare

Controverse privind testele grilă la Bacalaureat. Anunț de ultim moment al Ministerului Educației

Subiectele grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2019 au stârnit furia părinţilor, profesorilor şi elevilor. Schimbarea, spun ei, vine din nou, pe nepusă masă, după începutul anului şcolar 2018 - 2019. Fără nicio consultare. Aşa se face că, după ce Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte pentru examene, acum pare să se fi răzgândit.

Subiectele grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2019 au stârnit furia părinţilor, profesorilor şi elevilor. Schimbarea, spun ei, vine din nou, pe nepusă masă, după începutul anului şcolar 2018 - 2019. Fără nicio consultare. Aşa se face că, după ce Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte pentru examene, acum pare să se fi răzgândit.

De altfel, la vârful ministerului, nu se ştie nici măcar cine a luat decizia. Deşi testele grilă sunt considerate mai simple, mulţi elevi ar alege detaşat examenul scris, cu explicaţii şi comentarii. Ei consideră că întrebările cu variante de răspuns nu sunt potrivite oricărei materii. Şi se tem că pot greşi mai uşor.

Ministerul Educației a anunțat că se întâlnește astăzi cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor

Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, se întâlneşte vineri cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, în urma scandalului izbucnit după apariţia pe site-ul ministerului a unor modele de subiecte de tip grilă pentru cele două examene.

"Întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluţii, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoştinţelor candidaţilor, în concordanţă cu programa şcolară şi cu prevederile legale în vigoare. În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ţine cont şi de opiniile rezultate în urma acestei consultări", precizează Ministerul Educaţiei.

Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

După încheierea consultărilor organizate la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb va susţine o declaraţie de presă.

România, chemată în instanţă de Comisia Europeană din cauza poluarii din Capitală... Destin frânt de inconștiență! O fetiță de 13 ani, accidentată mortal de un şofer băut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x