Antena Căutare

Tichete de creșă 2019. Cine primește și ce valoare au! Acte necesare și ce trebuie să știi

Tichete de creșă 2019. Din ianuarie 2019. tichetele de creșă sunt acordate conform Legii nr. 165/2018. Cine primește și ce valoare au! Acte necesare și ce trebuie să știi.

Tichete de creșă 2019. Cine primește și ce valoare au! Acte necesare și ce trebuie să știi
tichete de cresa 2019

Tichete de creșă 2019. Din ianuarie 2019. tichetele de creșă sunt acordate conform Legii nr. 165/2018. Cine primește și ce valoare au! Acte necesare și ce trebuie să știi.

Tichete de creșă 2019. Aceste tichete se acordă lunar salariaților care nu nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Tichete de masă 2019. Cum se acordă anul acesta și ce trebuie să știi

Tichete de creșă 2019. Tichetele pot fi utilizate strict doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De aceste tichete de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă, scrie avocatnet.ro.

Tichete de creșă 2019. Valoare

Tichete de creșă 2019 au o valoare de maximum 450 de lei pe lună, pentru fiecare copil ce merge la creșă. Valoarea nominală a unui tichet de creșă este de 10 lei sau multiplu al acestei valori, dar nu mai mare de 100 de lei.

Tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutorul financiar acordat părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului maternal.

Tichete de creșă 2019. Acte necesare

Potrivit calculatorvenituri.ro tichetele de creșă se pot distribui salariaților pentru fiecare dintre copiii lor naturali, inclusiv pentru fiecare copil adoptat, încredințat în vederea adopției sau dat în plasament, precum și pentru cei cărora li s-a instituit tutelă, cu excepția celor dați în plasament la asistentul maternal profesionist și a celor pentru care s-a dispus măsură plasamentului de urgență. Cererea va fi însoțită de următoarele elemente:

  • actul doveditor eliberat de creșă sau, după caz, unitatea educațională la care este înscris copilul
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de concediul și indemnizația care se acordă pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap
  • livretul de familie. În situația în care nu a fost eliberat livretul de familie, cererea va fi însoțită de copia certificatului de naștere al copilului sau a extrasului de naștere. În cazul în care s-a prezentat extrasul de naștere, beneficiarul tichetelor de creșă are obligația că în termen de 30 de zile de la eliberarea certificatului de naștere să depună copia acestuia la angajator
  • alte documente solicitate de angajator

sursa foto: adevarul.ro

Mama fetiței în corpul căreia medicii au uitat un tifon face dezvăluiri tulburătoare. „Era albă ca varul, tremura, trans... Taxe pentru mizeria făcută de animale, într-o comună din Călărași! Cât ar ajunge să plătească săteni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x