Antena Căutare

Titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat modele de subiecte! Data la care ar urma să aibă loc examenul

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și bareme de corectare pentru examenul de titularizare 2019, pe acestea fiind înscrisă și o dată pentru acest concurs.

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și bareme de corectare pentru examenul de titularizare 2019, pe acestea fiind înscrisă și o dată pentru acest concurs.

Potrivit datei înscrise pe aceste modele de subiecte, examenul de titularizare din 2019 ar urma să aibă loc pe 17 iulie.

Astfel, în modelul de subiect la Limba și Literatura Română, pentru viitoarele învățătoare, se cer, între altele: recunoașterea unui diftong, numirea unor antonime, explicarea rolului cratimei ori menționarea funcțiilor sintactice ale unor cuvinte dintr-un enunț.

La următorul subiect din acest model, se cere redactarea unui eseu de două-trei pagini în car să fie prezentată evoluţia relaţiei dintre două personaje din basmul cult „Povestea lui Harap-Alb” de Ion Creangă.

De asemenea, în acest model de subiect se cere redactarea unui text de una-două pagini referitor la „finalitățile educației, în contextul funcționalității procesului de învățământ”.

Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – adică pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

În acest an, rezultatele examenului de titularizare au adus o rată de promovare de 49,71%, după soluționarea contestațiilor (notele peste 7).

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Este al șaptelea seism produs de la începutul lunii în această zonă... Pensii 2019. Astăzi se votează noua Lege a Pensiilor. Află ce schimbări apar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x