Antena Căutare

Trei focare noi de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţul Galaţi. 57 de porci vor fi sacrificați

Trei focare noi de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Galaţi, în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a decis sacrificarea a 57 de porci din gospodăriile afectate.

Trei focare noi de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Galaţi, în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a decis sacrificarea a 57 de porci din gospodăriile afectate.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit aseară pentru a aproba Planurile de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor Independenţa, Şerbeştii Vechi (Şendreni) şi Frumuşiţa. S-a decis, astfel, uciderea suinelor din aceste exploataţii (Independenţa – 47, din care 14 tineret; Şerbeştii Vechi – 3; Frumuşiţa – 7) şi plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Autorităţile au decis interzicerea mişcării porcinelor în interiorul sau exteriorul exploataţiilor, interzicerea pătrunderii persoanelor străine în exploataţii, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte sau materiale, astfel încât să se minimizeze riscul propagării peste porcine africane.

De asemenea, pentru limitarea răspândirii bolii, se interzice organizarea de târguri de păsări şi animale.

”Toţi porcii din aceste localităţi vor fi ţinuţi închişi în curţi, fără acces la păşunat sau bălţi, pentru a împiedica contactul porcilor sălbatici cu cei domestici. Cazurile de îmbolnăvire sau moarte vor fi anunţate imediat medicului veterinar, iar în situaţia în care se descoperă cadavre de porci în locuri publice cetăţenii trebuie să anunţe medicul veterinar fără întârziere”, a mai transmis Prefectura Galaţi.
Pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major.

Ultimul bilanţ prezentat de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în 10 iulie, arăta că Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 77 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 192 de focare (dintre care 2 în exploataţii comerciale şi unul într-o exploataţie de tip A). În alte 6 judeţe există doar cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 369.505 de porci afectaţi de boală şi există 1.552 de cazuri la mistreţi

Sursa : news.ro

Admitere Poliție 2019.Condițiile de admitere pentru candidații școlilor de poliție au fost modificate... Doi bărbaţi au fost răniţi la Cariera Roşiuţa, din județul Gorj, după ce au căzut de la înălţime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x