Antena Căutare

"Tunuri" imobiliare: Deputat UNPR de Galati, sef al unei grupari mafiote

Deputatul de Galati Mihail Boldea este acuzat, impreuna cu alte 21 de persoane, de inselaciune, fals si uz de fals intr-o afacere cu imobile si terenuri. Conform DIICOT, parlamentarul facea parte dintr-un grup de falsificatori ce se ocupa de tranzactii imobiliare cu acte false. Din gruparea destructurata de DIICOT mai faceau parte un avocat si un fost membru al Curtii de Arbitraj Galati.

UPDATE 12.00: Bogdan Boza, fostul contracandidat al Elenei Basescu la functia de secretar general al Organizatiei de Tineret PDL, va fi audiat in cazul privind inselaciunea cu terenuri din Galati, in care sunt vizate 22 de persoane, printre care si deputatul Mihail Boldea, potrivit unor surse judiciare.

Vezi ce avere are deputatul Mihail Boldea!

Surse apropiate anchetei au declarat ca parlamentarul acuzat de inselaciune este fostul deputat PDL, actual UNPR, Mihail Boldea.



Conform anchetatorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale Galatiului, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. Apoi, membrii gruparii instrainau imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale.

"In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals", a informat DIICOT.

Prejudiciul estimat de procurori se ridica la circa un milion de euro.

Mihail Boldea a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.18 Galati, colegiul uninominal nr.9, pe listele PDL, partid din care a demisionat in septembrie 2011, ulterior inscriindu-se in UNPR.

In perioada 2004-2005 a fost presedintele organizatiei de tineret PD, intre 2005 si 2007 a fost vicepresedinte al organizatiei municipale PD, iar intre 2005 si 2007 a fost purtator de cuvant al organizatiei judetene a PD Galati.

High-tech: Paramedicii SMURD, dotati cu sistem video pentru ca medicii sa vada live pacientul... Perchezitii in Bucuresti si Ilfov: Sunt vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x