Antena Căutare

Ucenic al lui Arsenie Boca, despre minunile "Sfântului Ardealului": "Când mi-a pus mâna pe creștet, am simțit binecuvântarea"

Unul din ucenicii lui Arsenie Boca, numit și "Sfântul Ardealului", este părintele David, de la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, județul Sibiu.

Unul din ucenicii lui Arsenie Boca este părintele David, de la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, județul Sibiu, iar numele său este strâns legat de cel al "Sfântului Ardealului.

Potrivit Agerpres, părintele David l-a întâlnit la vârsta de 11 ani pe Arsenie Boca. Atunci a aflat că va fi călugăr. Deși s-a dus să fie binecuvântat de Arsenie Boca, inițial, acesta a trecut pe lângă copil și nu i-a pus mâna pe creștet.

"Îmi aduc aminte când eram copil și l-am cunoscut și eu pe Părintele Arsenie și țin minte că, trecând prin aleea acea de flori, mirându-mă văzând atâtea flori — și iubesc și acum florile — am rupt o floare și mi-am pus-o în buzunar la cămașă și eram micuț, de 11 ani. Au venit credincioșii așteptându-l pe părintele Arsenie ca să le dea o binecuvântare, dar de mine nu s-a apropiat. Și mă gândeam în sinea mea de copil, 'oare din cauză că am furat o floare?', dar nu era așa. I-am luat mâna și i-am pus-o pe capul meu să îmi dea o binecuvântare", i-a mărturisit părintele David unui jurnalist de la Agerpres.

Când i-a atins creștetul, Arsenie Boca i-a spus că va fi călugăr. Și de atunci, părintele David îl cheamă pe Dumnezeu în ajutorul oamenilor.

"Vă amintiți, poate, când părintele Arsenie era în ultima suferință, la Sinaia, unde veneau credincioși din Lisa sau din alte părți, o credincioasă povestea că i-a spus părintelui: 'Părinte, eu ce să fac? Dacă muriți, la cine să mai vin?!', iar părintele i-a răspuns: 'Chiar și după moartea mea, pomenește-mi doar numele, că te voi ajuta'. Am ajuns, acum, încât să ne călcăm în picioare, să mergem la crucea părintelui, să cerem altceva, bani. Am observat că își ating hainele, chiar și hainele cele intime, de crucea părintelui. Dacă voi îl pomeniți și de aici, el vă ascultă", a mai predicat părintele David

Se întâmplă luna aceasta! Primăvara începe cu schimbări majore pentru unele zodii! Tu te numeri printre ele?... Un băiețel de 11 ani bolnav de cancer a înduioșat tot internetul. Ce cuvinte a vrut să transmită în ultimele clipe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x