Antena Căutare

Udrea obliga primariile sa inceapa proiectele finantate prin POR la 6 luni de la semnare

Autoritatile locale care nu incep proiectele prin Programul Operational Regional (POR) in termen de sase luni de la semnarea contractelor cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vor pierde banii, acestia urmand sa ajunga la alte proiecte, a spus Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Am decis ca acele proiecte care nu pornesc intr-un termen mai scurt de sase luni sa li se retraga finantarea, iar banii sa mearga la proiectele care asteapta la rand. Deci fie scot in maxim sase luni proiectul la licitatie si semneaza finantarea acestuia, fie le retragem banii", a spus Udrea intr-o conferinta de presa. Ea a dat ca exemplu o primarie care a intarziat un proiect cu 14 luni. "Am semnat finantarea pentru 1.600 de proiecte prin POR si sunt depuse alte 4.000", a mai spus ministrul.

POR este unul dintre programele operationale romanesti agreate cu Uniunea Europeana, aplicabil tuturor celor opt regiuni de dezvoltare. Bugetul total alocat POR este de aproximativ 4,4 miliarde euro in perioada 2007-2013. Finantarea UE reprezinta 84% din bugetul POR, iar restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a POR -Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport-, din cauza deficientelor constatate, si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii acestei axe.

Un purtator de cuvant al Executivului UE a declarat in iunie ca banii pentru platile din Axa 2 "nu sunt pierduti", fiind vorba despre o sistare temporara a platilor pana cand Comisia Europeana primeste de la autoritatile romane "raspunsurile solicitate", in termen de doua luni.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Romania, ultima din Uniunea Europeana privind competitivitatea in turism... Cornel Fugaru s-a stins din viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x