Antena Căutare

Un bărbat a murit pe treptele spitalului, la câteva minute după ce fusese externat. Nu s-a mai putut face nimic pentru el

Un bărbat de 48 de ani a murit la doar câteva minute după ce fusese externat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, chiar pe treptele clădirii. Medicii au încercat să-l resusciteze aproape o oră și jumătate, fără succes. Ce se întâmplase, de fapt, cu pacientul.

Un bărbat de 48 de ani a murit la doar câteva minute după ce fusese externat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, chiar pe treptele clădirii. Medicii au încercat să-l resusciteze aproape o oră și jumătate, fără succes. Ce se întâmplase, de fapt, cu pacientul.

Bărbatul fusese internat în Clinica de Cardiologie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova în rumă cu două săptămâni. Medicii de pe secție au stabilit că pacientului trebuia să i se monteze un defibrilator cardiac, după ce l-au diagnosticat cu tulburări de ritm. Starea de sănătate a pacientului a amânat acestă intervenție.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecţie. Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauza nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt la SJU Craiova.

După două săptămâni în care a primit tratament medicamentos pentru infecție, bărbatul ar fi cerut să fie externat, pentru a-și continua tratamentul la domiciliu.

„De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicaţii pentru a continua tratamentul cu antibiotic, acasă, pe cale orală şi să revină control şi montarea defibrilatorului cardiac”, a mai adăugat dr. Cristiana Geormăneanu.

Din nefericire, bărbatul a căzut ca secerat, chiar pe treptele spitalului. În ciuda eforturilor medicilor UPU și ale medicilor de pe ambulanța chemată de martorii tragediei, pacientul a fost declarat decedat, dup o oră și 25 de minute de manevre de resuscitare.

sursa: Adevărul

Anunț neașteptat făcut cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar! Se va întâmpla în următoarele zile... Veste bombă pentru angajați! Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare?! Ce spune inițiatorul proiectului de lege...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x