Antena Căutare

Un locatar și-a lăsat bradul veștejit pe scara blocului. Ce au putut să-i facă vecinii pentru gestul său: „Cât a fost verde...”

Un locatar a fost taxat de vecinii din bloc, după ce și-a lăsat la întâmplare bradul veștejit. Omul a primit mesaje referitoare la gestul său.

Colaj cu scara blocului și brad uscat Galerie
Un român și-a lăsat la întâmplare bradul uscat, însă vecinii din nu au lăsat lucrurile așa | Shutterstock

Sărbătorile au trecut, dar unii dintre români abia acum au renunțat la brazi. Recent, un român comod și-a lăsat bradul pe scara blocului.

Nedorind să se intereseze de mijloacele prin care ar fi putut să scape de brad fără să deranjeze pe alții, românul a lăsat pur și simplu pomul veștejit pe scara blocului.

Citește și: Ce a putut să facă un român în scara lui de bloc. Cineva a pozat totul și imaginile au devenit virale

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce i-au transmis vecinii bărbatului care și-a aruncat bradul pe scara blocului

Bradul a fost pozat și publicat pe o pagină de Instagram în care sunt postate imagini inedite, realizate de oameni în diverse blocuri.

Locatarul care și-a lăsat bradul pe scara blocului, a primit mesaje din partea vecinilor: „Scara blocului nu e ghenă”, „Magia sărbătorilor a dispărut repede”, „Cât a fost verde l-ai ținut în casă”, sunt mesajele care au fost scrise pe foi și puse în bradul lăsat pe scara blocului.

Citește și: Ce a putut să facă un român în scara lui de bloc. Cineva a pozat totul și imaginile au devenit virale

Ce a transmis Agenția Națională pentru Protecția Mediului despre brazii de Crăciun

Românii au avut mai multe opțiuni de a scăpa de brazi în prima jumătate a lui ianuarie. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a transmis un comunicat despre brazi care sunt un reciclabil valoros.

<<Brazii uscați sunt un reciclabil valoros. Să îi ajutăm să se întoarcă în natură!

„Brazii uscați sunt un reciclabil valoros. Să îi ajutăm să se întoarcă în natură, depozitându-i doar în vecinătatea platformelor de colectare pentru ca firmele de salubritate să îi poată lua și preda reciclatorilor!”, face apel Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).

Firmele care au contracte cu unitățile administrativ-teritoriale, pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor organizează, pe parcursul lunii ianuarie, campanii gratuite de colectare a brazilor uscați, astfel încât aceștia să ajungă în stațiile de compostare, pentru a fi transformați în compost și anunță programul pe site-urile proprii sau prin anunțuri afișate în locuri publice.

„Facem apel la locuitorii din zonele de blocuri să depoziteze brazii exclusiv la punctele de colectare a deșeurilor aflate în imediata vecinătate a imobilelor, nu pe aleile de acces, trotuare, spații de parcare sau spații verzi. Mai mult decât atât, trebuie renunțat la practica aruncării brazilor de la etaj, care este interzisă, fiind extrem de periculoasă pentru oameni sau pentru mașinile care sunt parcate în apropierea blocurilor. Din păcate încă mai există persoane care aruncă pe fereastră pomii de Crăciun sau îi lasă la întâmplare, pe străzi, după ce îi despodobesc, doar pentru a scăpa mai repede de ei, fără să facă prea multă mizerie în casă sau pe scări, deși ar putea foarte simplu să îi bage într-un sac mare, din plastic, începând de la bază, ca să nu mai rămână în urmă acele de brad scuturate și să îi ducă în zonele de depozitare a deșeurilor, recuperând sacii pentru transport”, subliniază Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru, adăugând că, pentru a putea fi reciclați, brazii trebuie curățați de resturi de beteală sau de alte materiale folosite pentru prinderea globurilor.

În zonele de case, cantitatea de brazi uscați este mult mai mică, pentru că oamenii fie îi mărunțesc și îi pun la rădăcinile altor pomi, pe post de rumeguș, pentru a le proteja de boli și dăunători, fie îi taie și îi păstrează pentru foc sau grătar ori îi transformă în obiecte de decor naturale. Nici în acest caz, însă aruncarea nu trebuie făcută la întâmplare, dacă nu este refolosit materialul lemnos, ci trebuie scoși în zona din care se colectează de obicei deșeurile, având grijă să nu încurce circulația pe trotuare sau să ocupe parcările stradale.

O altă variantă, pentru predarea brazilor uscați, în vederea reciclării, o reprezintă punctele de colectare organizate de marii retaileri, unde cei care predau bradul uscat sunt recompensați cu vouchere valorice ce pot fi utilizate la cumpărături. Toate aceste campanii sunt anunțate, de asemenea, pe site-urile sau pagini de social media ale magazinelor respective.

„Cele mai fericite situații sunt cele în care brazii de Crăciun au fost în ghiveci și pot fi replantați în natură, după despodobire, pentru a produce din nou oxigen. Există însă o condiție pentru ca aceștia să supraviețuiască în natură: să fi fost îngrijiți corespunzător în perioada petrecută în casă, adică au fost udați și nu au stat aproape de o sursă de căldură. În plus, mai este important ca, înainte de replantare, brazii în ghiveci să fie lăsați câteva zile la o temperatură de tranzit, precum un balcon sau o terasă neîncălzite, pentru a se acomoda mai ușor mediului exterior și abia ulterior pot fi plantați în gropi generoase săpate în locuri ceva mai ferite de soare puternic, spre nord sau nord-est”, a explicat Președintele ANPM.

Conform statisticilor, la nivel european se taie anual peste 60 de milioane de brazi pentru Crăciun, dar numărul acestora se diminuează de la an la an, pentru că oamenii se gândesc din ce în ce mai mult la natură și aleg să investească în brazi artificiali, pe care îi pot utiliza chiar și 10-15 ani, protejând mediul înconjurător”>>, se arată în comunicatul ANPM.

Un cunoscut patron român nu mai vrea să angajeze asiatici la restaurantele sale. Cum își explică decizia: „I-am cazat pe... Cât va costa consultația la medicul de familie din 1 februarie 2024. Românii vor plăti medicul când vor avea nevoie de e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x