Antena Căutare

A fost găsit un medicament care ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de Covid-19. Descoperire revoluționară!

Mai mulți medici britanici au testat un medicament cu rezultate excelente împotriva răspândirii noului coronavirus. Tratamentul ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme severe de Covid-19 și poate salva viețile celor infectați, aflați în stare gravă.

A fost găsit un medicament care ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de Covid-19. Descoperire revoluționară!
A fost găsit un medicament care ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de Covid-19 | Hepta

Acest medicament, denumit SNG001, ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave a bolii Covid-19, potrivit unor rezultate preliminare prezentate luni de către laboratorul britanic care-l produce, Synairgen, scrie presa din Anglia, citată de News.ro. Acest tratamentinhalat, foloseşte interferon beta, o proteină naturală care intervine în reacţia organismului împotriva virusului.

Pacienții tratați cu acest medicament, șanse minime să ajungă la ATI

Studiul, efectuat de către Universitatea Southampton asupra unui număr de 101 pacienţi, conchide că pacienţii trataţi cu acest medicament au 79% şanse mai mici ca cei care au primit un placebo să dezvolte forme grave ale Covid-19 şi anume care necesită un aparat pentru a respira sau mortale.

Citește și: De ce cresc cazurile de coronavirus în România. Avertismentul unui medic: ”Nu ne putem apăra de COVID-19. Oamenii nu înțeleg că e mai bine acasă, izolat, decât la spital, intubat!”

Pacienţii trataţi cu SNG001 au şanse de peste două ori mai mari să se vindece decât cei care au primit un placebo.

Niciun deces printre pacienții tratați cu acest medicament

Trei dintre pacienţii (6%) trataţi cu placebo au murit, însă niciun deces nu a fost înregistrat în rândul celor care au fost trataţi cu SNG001.

Studiul a fost realizat pe un eşantion relativ mic de pacienţi şi nu a făcut obiectul unei evaluări de către un comitet de lectură, însă ar putea revoluţiona modul în care este tratat covid-19.

Citește și:

Infecțiile cu noul coronavirus scapă de sub control. Avertismentul unui medic: ”Transmiterea comunitară este rapidă și extinsă!”

Directorul general al Synairgen, Richard Marsden, consideră că ar putea fi vorba despre ”un progres major”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Profesorul Stephen Holgate, cofondatorul Synairgen, a subliniat că acest tratament ”restaurează capacitatea plămânilor de a neutraliza virusul sau orice mutaţie a virusului sau coninfecţie cu alt virus respirator ca cel al gripei sau VRS (virusul respirator comun), cum s-ar putea întâmpla în iarnă, în cazul accelerării covid-19”.

Până în prezent, un singur medicament - dexametazona - a dovredit că poate salva bolnavi de covid-19.

Alt tratament - antiviralul redemsivir - permite o reducere a perioadei de spitalizare, însă nu reduce mortalitatea.

Băuturi alcoolice perfecte pentru a fi dăruite... O româncă și-a strâns la piept bebelușul mort, apoi a semnat să-i fie donate organele. Medicii au salvat un copil de 14...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x