Un militar care face parte din Divizionul 50 Corvete al Forțelor Navale Române a trecut prin momente dramatice în urmă cu șapte luni de zile, când a fost implicat într-un accident rutier grav, însă coșmarul nu s-a terminat pentru el.
Caporalul Marius Gorea a fost implicat într-un accident deosebit de grav. Șoferul mașinii a murit, iar el a ajuns în comă. Săptămâni întregi medicii s-au luptat să-l salveze, însă acum acesta a rămas cu sechele.
Mai exact, colegii militarului susțin că bărbatului i-ar fi fost pusă mâna invers, motiv pentru care bărbatul a rămas cu cotul strâmb.
”Fiind la terapie intensive a luat o bacterie şi a făcut infecţie. În acel moment, pentru a-i salva picioarele şi mâna ne-am mobilizat cu toţii şi am pus umăr de la umăr, împreună cu ministrul Mihai Fifor, care a şi achitat operaţia, însă nu totul a fost atât de roz. Medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa i-au pus mâna invers, probabil din neatenţie sau din nepăsare.
Acum, din păcate, nici un medic ortoped nu mai doreşte să-l opereze şi să-l aşeze aşa cum trebuie”, spun colegii militarului, potrivit Adevărul.
De cealaltă parte, directorul Spitalului Județean Constanța, medicul Bogdan Obadă, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, cum s-a petrecut totul, excluzând orice culpă medicală:
”Pacientul a ajuns în stare gravă la noi, politraumatizat, cu traumă craniană, cu traumă toraco-abdominală, multiple fracturi, multiple plăgi, fractură de femur şi drept şi stâng, fractură de gambă stângă şi contuzie pulmonară. A venit în comă, a stat intubat în terapie intensivă, internat pe secţia chirurgie - terapie intensivă aproximativ două săptămâni (intubat). Apoi a stat încă o săptămână internat pe secţia de chirurgie.
Fractura de paletă humerală (cot) a fost lăsată ultima ca şi tratament. S-a luat decizia ca aceasta să fie tratată ortopedic prin imobilizare ghipsată. A fost corect făcută. Una din fracturile de femur a evoluat septic la un moment dat. S-a izolat germenele care s-a descoperit şi s-a tratat. Tratamentul a fost cel mai modern posibil la ora asta. S-a reuşit stabilizarea infecţiei, s-a reuşit cicatrizarea plăgii. Cât despre faptul că la 3-4 săptămâni se mai putea lua în calcul intervenţia asupra cotului (la o distanţă foarte mare de timp de la accident) am considerat că nu mai era momentul unei intervenţii chirurgicale. Momentul oportun este de 3-7 zile.
A fost un caz grav în care s-a salvat viaţa pacientului, dar fractura de paletă humerală a rămas cu un deficit funcţional. Cotul ar fi putut fi pus perfect dacă starea pacientului ne putea permite să facem operaţia în 3 - 7 zile. Acum nu se mai poate face nimic”, a explicat medicul Bogdan Obadă, potrivit sursei citate.