Antena Căutare

Un preot a îmbrăcat 4.000 de copiii cu ocazia noului an școlar! “Fiecare caz este de un mare dramatism, sunt copii care mănâncă pe apucate“

Aproximativ 4.000 de copiii din județele Moldovei, care provin din familii destrămate sau sărace, au fost îmbrăcați și pregătiți cum se cuvine pentru școală de un preot din Iași! Haine, pantofi și ghizozdane cu fost date copiilor săraci și fără sprijin printr-un proiect derulat de preotul Dan Damanschin!

Aproximativ 4.000 de copiii din județele Moldovei, care provin din familii destrămate sau sărace, au fost îmbrăcați și pregătiți cum se cuvine pentru școală de un preot din Iași! Haine, pantofi și ghizozdane cu fost date copiilor săraci și fără sprijin printr-un proiect derulat de preotul Dan Damanschin!

Slujește la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași și lucrează neîncetat în folosul copiilor singuri pe lume! Părintele Dan Damaschin a lucrat câteva luni alături de zeci de voluntari pentru a-i identifica pe copiii care, din cauza sărăciei, abandonează școala.

Zeci de liste online au fost întocmite cu toți copiii săraci identificați de voluntari și românii din țară, dar și din străinătate au donat sume de bani sau au ales un copil din listă și i-au trimis pachetul cu ajutoare.


Micuții au primit și câte o ie.

“Ne-am dat seama că de multe ori copiii nu participau la serbări sau nu mergeau duminica la biserică, pentru că nu aveau în casă ceva deosebit cu care să se îmbrace. De aceea am vrut ca anul acesta să includem și o ie în pachet”, declară preotul Dan Damaschin pentru Libertatea.

Viața acestor copii este dezolantă. Sunt părăsiți de familie și trebuie să se descurce singuri la o vârstă la care se învață alfabetul!

“Jumătate dintre cei 4.000 de copii care au primit ajutor provin din familii monoparentale. Sunt și cazuri în care părinții sunt plecați definitiv din țară și și-au lăsat copiii acasă. Avem și copii din familii greu încercate, cu părinți care suferă de boli grave, cu locuințele distruse de calamități naturale”, a mai spus părintele.”

Acesta a dat exemplul unei familii cu 10 copii, care locuiesc într-o colibă.

“Fiecare caz este de un mare dramatism, sunt copii care mănâncă pe apucate acasă pentru că bugetul familiei atât le permite. Cu toții au dramele lor, sunt situații greu de descris în cuvinte, ai spune că provin din altă lume, care nu ne aparține nouă, românilor”, a mai spus Dan Damaschin.

Comemorarea tragediei de la Colectiv: „Ziua pacientului cu arsuri”, 30 octombrie, zi votată de Parlament!... Doi tineri, ucişi de tren în acelaşi loc, la patru luni distanţă! Mecanicul trenului: ”Mi-a apărut intenţionat în faţă!”...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x