„Trebuie să ne obișnuim și să conviețuim cu acest virus”. Un reputat epidemiolog anunță că România a intrat într-o nouă etapă a pandemiei

Profesorul universitar dr. Molnar Geza spune că, fără nicio îndoială, trebuie să învățăm să conviețuim cu nou coronavirus.

Prof.univ.dr.Molnar Geza a afirmat, luni, la Sinteza Zilei, că România a ajuns în zona de platou privind evoluția pandemiei de coronavirus, dar că nu este exclusă reapariția unor focare.

„Fără să minimalizez sau să neg importanța unei pandemii, orice viroză respiratorie are un ciclu epidemiologic destul de bine stabilit. Eu am spus șase-opt săptămâni, pot să întind de la opt la zece săptămâni. (...)

Dacă vă uitați la graficul evoluției cazurilor zilnici, atât a cazurilor noi, cât și incidența cumulată, vedem foarte bine că la acea medie existentă la ora actuală pentru România de 58,2 la suta de mii de locuitori, nu este o abatere standard prea mare nici în ultimele trei săptămâni, ba mai mult, INSP în ultima evaluare a arătat inclusiv o scădere 10% a cazurilor”, a explicat prof. univ. dr. Molnar Geza, la Sinteza Zilei.

Citește și:

Se pregătește o nouă taxă pentru această categorie de români: „O să fie foarte greu. Va încuraja nemunca!”

Potrivit epidemiologului, coronavirusul nu va dispărea și va trebui să conviețuim cu el.

„Fără nicio discuție, virusul nu va dispărea. Cu acest virus trebui să ne obișnuim și să „conviețuim”, cu măsurile de rigoare de evitare a îmbolnăvirilor”, a explicat medicul.

Întregul interviu, în materialul video de mai sus.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri