Antena Căutare

Un șef care s-a plâns că „are prea mulți angajați de 50 de ani cu chelie” a fost dat în judecată de angajat. Ce pedeapsă a primit

Un șef care își dorea cu ardoare să schimbe „dinamica echipei”, a fost dat în judecată după ce a făcut afirmații privind vârsta și aspectul fizic al unui angajat. Ce s-a întâmplat cu managerul care a făcut astfel de afirmații și ce despăgubiri a plătit compania.

imagine de stoc cu un angajat
Un șef care își dorea cu ardoare să schimbe „dinamica echipei”, a fost dat în judecată după ce a făcut afirmații privind vârsta și aspectul fizic al unui angajat. Ce s-a întâmplat cu managerul care a făcut astfel de afirmații și ce despăgubiri a plătit compania. | Shutterstock

Mark Jones, un angajat care lucra de doi ani la compania Tango Networks din Anglia, a aflat cu stupoare că va fi concediat pe motiv că șeful lui nu-și dorește în echipă „bărbați de 50 de ani cu chelie”. Bărbatul în vârstă de 61 de ani lucra de doi ani în companie și a aflat de la maagerul lui că echipa ideală pe care acesta și-o dorea era formată din tineri, eventual femei.

Concediat din cauza cheliei, angajatul a primit despăgubiri uriașe de la companie

Mark Jones a auzit de nenumărate rânduri de la managerul lui, Philip Hesketh că își dorește o echipă tânără și dinamică. Ba chiar mai mult, a făcut și demersurile necesare și a chemat la interviu tineri pentru un rol în departamentul de vânzări. În momentul în care Jones a aflat că se fac din nou recrutări pentru post, a recomndat un bărbat în vârstă de 57 de ani. Însă a aflat cu stupoare de la mangerul lui că ar vrea să schimbe dinamica echipei și nu mai vrea bărbați în vârstă.

Citește și: Românii care ies mai devreme la pensie. Tot ce trebuie să știi despre acordarea acestor sume de bani

„Da, era întradevăr bătrân”, ar fi spus managerul despre bărbatul pe care Jones îl recomandase pentru postul din departamentul de vânzări. Managerul a mai adăugat și că „își dorește pe cineva mai tânăr pentru acest rol”, că nu își dorește o echipă de „bărbați de 50 de ani cu chelie” și că „ar fi ideal să fie o femeie”.

Compania a oferit contracte de muncă mai multor tineri și i-au transmis lui Jones că au de gând să-l înlocuiască cu un tânăr. Însă Jones nu a rămas indiferent acestei decizii și imediat cum s-a întors din concediu a depus o plângere și și-a dat demisia la începutul lunii martie. În plângerea lui, Jones spune că a fost forțat să plece de la locul de muncă.

Citește și: Primul hipermarket din România care renunță total la casieri. Cum vor achita clienții produsele cumpărate

Angataorul lui, pe de altă parte, spune că Jones nu mai dădea randament, dar compania nu a reușit să demonestreze acest lucru în fața instanței.

Managerul care își dorea o echipă tânără a fost concediat din companie

Plângerea a ajuns la Tribunalul pentru Ocuparea Forței de Muncă din Marea Britanie care a decis să-i acorde anagatului despăgubiri în valoare de 71.441 de lire sterline și 36 de pence (aproximativ 86.000 de dolari) pentru a acoperi concedierea abuzivă, încălcarea termenilor contractului de angajare și „vătămarea sentimentelor”.

De asemenea, managerul care a abuzat de funcția lui nu mai este în funcție.

Cutremure în Vrancea și în Gorj! Ce magnitudine au avut seismele care se produc aprope de la o zi la alta... Cadoul care îți aduce ghinion pe 8 Martie, dacă îl primești. De ce nu trebuie să-l accepți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x