Antena Căutare

Țeapa Netflix care te poate lăsa fără bani în cont. Tu ai primit acest e-mail?

Institutul Național de Cibersecuritate (INCIBE) a sesizat o serie de e-mailuri care păcălesc utilizatorii Netflix. Abonații primesc un mesaj care îi redirecționează către o pagină falsă unde li se fură date personale și bancare.

Institutul Național de Cibersecuritate (INCIBE) a sesizat o serie de e-mailuri care păcălesc utilizatorii Netflix. Abonații primesc un mesaj care îi redirecționează către o pagină falsă unde li se fură date personale și bancare.

INCIBE avertizează că orice persoană care a furnizat date pe pagina frauduloasă poate avea de suferit. Dacă ești în situația în care ai dat datele personale și bancare (numărul cardului, data de expirare și codul de securitate), se recomandă să contacteze instituția financiară cât mai curând posibil pentru a informa despre ce sa întâmplat.

Cum puteți recunoaște e-mailurile false?

Acestea au în subiect textul: „ Actualizați informațiile dvs. de plată ”. Conținutul informează utilizatorul că a apărut o eroare la efectuarea taxei lunare de servicii de abonament oferite de Netflix.

Pentru a remedia acest presupus incident, utilizatorul este rugat să acceseze link-ul furnizat în e-mail. După ce faceți clic pe linkul respectiv, veți fi redirecționat către un formular în care trebuie să furnizați informațiile dvs. personale și cele ale cardului . După introducerea datelor și apăsarea butonului „Actualizați metodă de plată”, site-ul fraudulos, care se preface că este Netflix, arată un mesaj către utilizator care indică că trebuie să introducă codul de confirmare pe care îl va primi prin SMS pentru a conferi procesului o mai mare credibilitate.

Citește și: Top cinci filme românești pe care le poți vedea pe Netflix

Clipe de groază pentru călătorii unui microbuz! Șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod! Fo... CNEE face angajări. Au început înscrierile pentru profesorii care doresc să realizeze subiecte de examen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x