Antena Căutare

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania şi-a redeschis porţile pentru vizitatori

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, de pe domeniul Kemeny din Brâncoveneşti, Mureş, este în sărbătoare. Cu o istorie de peste opt secole, edificul a împlinit cinci ani de când şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania şi-a redeschis porţile pentru vizitatori Galerie
Castelul Kemény din Brâncoveneşti

Castelul medieval din Brâncoveneşti, Mureş, şi-a primit oaspeţii într-un cadru de poveste. Vremea frumoasă, şi edificiul cu o istorie impresionantă i-au scos pe oameni din case.

Pe lângă plimbări pe culoarele şi aleile încărcate de istorie, oaspeţii s-au putut bucura şi de mese întinse cu bunătăţi tradiţionale.

Prima atestare documentară a Castelului Brâncoveneşti Kemeny datează din secolul al 13-lea. De-a lungul istoriei, a avut numeroşi proprietari. În perioada comunistă castelul a avut mai multe destinaţii, fiind utilizat ca închisoare, şcoală de corecţie apoi centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, care a funcţionat în clădire până în anul 2014.

Avocatul Tonel Pop, despre scandalul cu tânăra din Italia: "Mama adolescentei a văzut fotografiile și s-a convins c... Cutremur cu magnitudinea 3,8, în judeţul Buzău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x