Antena Căutare

UPDATE! Cinci copii din Slobozia, infectati cu Rotavirus

Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean din Slobozia a intrat in carantina, luni, dupa ce cinci copii s-au infectat cu Rotavirus. Acesta produce deshidratare si poate fi fatala in unele cazuri.

UPDATE 16:10:




Rotavirusul ataca tubul digestiv, respectiv intestinul, si provoaca boala diareica atat la copii, cat si la adulti. Potrivit doctorului Ruxandra Draghicenoiu, citata de Jurnalul.ro, boala este mai periculoasa la copii, deoarece deshidratarea produsa de boala in sine este foarte severa. Infectiile cu Rotavirus sunt mai frecvente la sugari decat la copiii mai mari.

La inceput, infectia cu Rotavirus poate fi confundata cu o viroza respiratorie, din cauza febrei ridicate. Dupa cateva ore, insa, apar varsaturile si diareea. Sugarii care vin prima oara in contact cu Rotavirusul fac o infectie severa.

Daca parintii nu se prezinta la medic cu copilul in timp util exista riscul de deshidratare. Cu cat copilul este mai mic, cu atat riscul este mai mare. Deshidratarea poate merge pana la convulsii, coma si chiar deces.

Rotavirusul se transmite prin contactul cu suprafete contaminate, prin maini murdare, sau alimente contaminate. Rotavirusul rezista luni in sir pe suprafete nedezinfectate, astfel ca riscul de contaminare este mare. Perioada de incubatie a virusului este de trei zile, iar boala in sine dureaza intre trei si opt zile.

SPECIAL: Sobaru, "inima neinfricata"... Calatori blocati pe aeroportul din Timisoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x