Antena Căutare

UPDATE! Dan Diaconescu si-a adjudecat Oltchim Ramnicu Valcea

Investitorii care au depus oferte pentru privatizarea Combinatului Oltchim au stat aproape toata noaptea la Ministerul Economiei. Reprezentantii statului i-au chemat pe cei patru ofertanti dupa ce au constatat ca toate dosarele contin erori.

UPDATE 19.55: Liderul angajatilor Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat, vineri seara, ca salariatii il asteapta pe Dan Diaconescu la Ramnicu Valcea si ca banii sa intre cat mai repede in conturi, solicitandu-i castigatorului licitatiei pentru preluarea a 54,8% din actiunile combinatului "multa seriozitate"

UPDATE 17.50: Premierul Victor Ponta a declarat ca nimeni nu are dreptul sa-si bata joc de miile de angajati de la Oltchim si a avertizat ca, daca un investitor sustine ca are banii si apoi se dovedeste ca a inselat, atunci va raspunde in fata legii.

UPDATE 17.35: Dan Diaconescu a promis ca va sustine in continuare echipele sportive ce poarta pe tricouri Oltchim

UPDATE 17.24: Dan Diaconescu si-a adjudecat pachetul majoritar al Oltchim Ramnicu Valcea. Oferta sa a fost aproape dubla fata de cea a concurentei, asa ca s-a decis anularea licitatiei cu strigare. Luni, la ora 10.00, Dan Diaconescu este asteptat sa semneze actele de vanzare-cumparare

UPDATE 17. 22: Pretul minim pentru care Electrica SA era dispusa sa-si vanda creanta la Oltchim a fost mai mare decat suma oferita la licitate, asa ca aceasta nu s-a vandut. Nici createle AVAS nu si-au gasit cumparator

UPDATE 17.12: Seful OPSPI Remus Vulpescu a anuntat ca s-a ales vanzarea Oltchim "pe bucati", oferta in bloc fiind mult mai mica. Prin urmare, PCC SE a iesit din cursa pentru privatizarea Oltchim.

UPDATE 16.50: Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat ca PDL propune stoparea actualului proces de privatizare de la Oltchim, care "este mostra de incompetenta a actualui Guvern", si demararea imediata a procedurilor pentru alte variante de privatizare.

UPDATE 16.00: Licitatia cu strigare pentru privatizarea Oltchim nu va mai avea loc. Potrivit unor surse citate de Antena 3, oferta lui Dan Diaconescu pentru Oltchim este castigatoare.

UPDATE 14.00: Oferta lui Dan Diaconescu pentru preluarea Oltchim este de 203 milioane lei. PCC SE a oferit 13,4 milioane pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de Ministerul Economiei, aceeasi suma pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de AVAS si tot 13,4 milioane lei pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de Electrica S.A.

Astfel, PCC SE ofera 42,9 milioane de lei pentru actiunile Oltchim si datoriile sale.

Chimcomplex a oferit doua valori pentru actiunile Oltchim detinute de Ministerul Economiei: pentru cumpararea individuala ofera 18,8 milioane lei, iar pentru cumpararea in bloc ofera 221,4 milioane lei.

AISA Invest a oferit pentru pachetul de actiuni Oltchim, in varianta achizitie individuala, detinut de Ministerul Economiei suma de 30 milioane lei. Pentru varianta achizitie in bloc nu s-a facut nici o oferta.

Dupa verificari, toate ofertele pentru Oltchim au fost acceptate. Ele vor fi deschise la ora 12.00. Cei patru investitori care au depus oferte sunt: companiile PCC SE, Chimcomplex, AISA Invest si presedintele PP-DD Dan Diaconescu

Investitorii care au depus oferte pentru privatizarea Combinatului Oltchim au stat aproape toata noaptea la Ministerul Economiei. Reprezentantii statului i-au chemat pe cei patru ofertanti dupa ce au constatat ca toate dosarele contin erori.

In timp ce la Ministerul Economiei investitorii asteapta deschiderea plicurilor si inceperea licitatiei, la Ramnicu Valcea, muncitorii vor sa afle daca va fi salvat combinatul de la faliment si daca isi vor primi salariile restante.

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat, joi, ca nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) sa nu fie finalizata si a spus ca, in functie de rezultatul luat vineri se va sti daca Oltchim va fi preluata de un nou actionar sau va intra in administrare speciala.

Companiile PCC SE, Chimcomplex si AISA Invest si presedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea Oltchim.

Sursa: Antena3

Prima ninsoare din acest sezon! Stratul de zapada a atins 35 de centimetri la Balea Lac... UPDATE! Alte doua persoane au fost atacate de urs, in Arges...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x