Antena Căutare

Val de scumpiri de la 1 iulie 2024. Pentru ce vor plăti românii mai mulți bani începând de luni

Vești proaste pentru români. Vor exista mai multe scumpiri începând cu 1 iulie. Iată pentru ce produse vom băga mâna mai adânc în buzunare.

Val de scumpiri de la 1 iulie 2024. Pentru ce vor plăti românii mai mulți bani începând de luni Galerie
Vești proaste pentru români. Vor exista mai multe scumpiri începând cu 1 iulie. Pentru ce produse vom băga mâna mai adânc în buzunare. | Shutterstock.com

Se anunță scumpiri începând din 1 iulie 2024. Descoperă ce produse vor costa mai mult începând de luni.

Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 3.000 de euro pe lună. Angajatorii caută români muncitori

Val de scumpiri de la 1 iulie 2024. Pentru ce vor plăti românii mai mulți bani începând de luni

În plin sezon al vacanțelor se scumpesc carburanții. Creșterea accizei va degenera scumpiri de 40 de bani pe litru la motorină și 43 de bani pe litru la benzină.

Articolul continuă după reclamă

Scumpirea carburanților poate genera scumpiri în lanț, spun analiștii. Primele care se scumpesc sunt alimentele pentru că transportul se face majoritar pe cale rutieră. Apoi, creșterea produselor alimentare și nealimentare duce la presiune asupra inflației, care menține sus dobânzile. Acestea mențin ratele românilor la un nivel greu de suportat.

Nu sunt singurele scumoiri. Miercuri, 26 iunie, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o creștere medie de 19% a tarifelor reglementate de distribuție a gazelor naturale. Această scumpire reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit și va intra în vigoare de la 1 iulie 2024.

Citește și: Suma uriașă pe care o cere Oana Zăvoranu pentru o apariție TV. Diva nu calcă în platourile de televiziune fără banii aceștia

În ciuda valului de scumpiri cu care românii s-au confruntat în 2024, în ultimul an, cel mai mult s-au ieftinit alimentele de bază. Zahărul, spre exemplu, care este mai ieftin cu 13%. De asemenea, preţul făinii a scăzut cu 30 de procente şi mălaiul este mai ieftin cu 28%. Plătim mai puţin şi pentru ulei, preţul a scăzut cu 20% în comparaţie cu 2023.

De cealaltă parte, există o listă întreagă de alimente preţul a crescut, la produse precum conserve din fructe, carne, peşte, brânză sau cafea. Detergenţii continuă să se scumpească, într-un singur an, preţul a crescut cu 24%.

În plus, în 2024, medicamentele sunt mai scumpe, tot cu 24%. Nu sunt singurele scumpiri din ultimele luni, căci, de exemplu, pentru biletele de avion, tarifele au crescut cu 21%, lucru care îi face pe români să renunțe până și la vacanțe.

Citește și: Câți bani primesc profesorii pentru a corecta lucrările la BAC 2024. Sumele au crescut față de anul trecut

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Subiecte și barem la Evaluarea Națională 2024, proba la matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii clasei a... Rezultate Loto 27 iunie 2024. Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 11,51 milioane de lei la tragerile de duminică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x