Antena Căutare

Vesti bune pentru bugetari: salariile cresc cu 7,4 la suta incepand cu 1 Decembrie

Vesti bune pentru bugetari. A doua majorare de salarii anuntata pentru acest an se aplica incepand de maine. Profesorii, medicii si functionarii publici vor primi, in medie, cu 100 de lei mai mult pe luna. Pentru cei mai multi insa, veniturile mai mari nu inseamna iesirea din saracie

In medie, un angajat din sistemul sanitar romanesc primeste lunar 1100 de lei. De maine salariul va creste cu 7,4%, adica 81 de lei. De aceeasi majorare vor beneficia si profesorii.

ISalariul mediu net in invatamant este de 1350 de lei. Majorarea de 7 procente inseamna un plus de 100 de lei. E lesne de inteles pe ce se vor duce banii.

Cu 100 de lei o familie poate cumpara se ilustreaza cu cadre specifice o sticla de ulei, trei litri de lapte, zece paini, 6 kilograme de rosii, castraveti si cartofi, 3 kilograme de mere sau banane si un pui de doua kilograme.

Cu aceeasi suma, un bugetar ar putea sa plateasa rata lunara la o masina de spalat noua, sa mearga saptamanal la cinema, iar daca economisesc banii, ar putea sa petreaca un weekend la mare, in concediu.

E un plus la salariu. Insa au fost si scumpiri anul acesta. Preturile produselor alimentare au crescut cu peste 6 procente.

Foto: Hepta

Clasa pregatitoare, o afacere pe banii parintilor: Cat castiga cadrele didactice din alegerea materialelor scolare... Consiliul Concurentei pregateste amenzi pentru marile magazine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x