Antena Căutare

Vezi care ar fi efectele unui seism de peste 7 grade pe scara Richter in Bucuresti!

Un cutremur cu magnitudinea peste 7 pe scara Richter ar pune Bucurestiul la pamant. 6.500 de oameni si-ar pierde viata, zeci de mii ar fi raniti, iar sute de cladiri s-ar prabusi. Datele reies dintr-un raport recent al Consiliului Capitalei. Consolidarea in ritm de melc a cladirilor subrede lasa la voia naturii mii de oameni.

In conditiile date, un cutremur cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter, ar insemna un adevarat dezastru. Zone ale Capitalei ar intra, la propriu, in pamant.

Daca seismul s-ar produce la ora 21.00, atunci cand mai toti oamenii sunt acasa, 6.500 de bucuresteni si-ar putea pierde viata. 16 mii ar fi grav raniti, 10.500 spitalizati, 13 mii raniti usor si aproape o suta de mii ar ramane sub daramaturi.

Capitala e plina de cladiri care nu au fost consolidate dupa puternicul cutremur din 1977.

Cele mai multe sunt situate in zona centrala. In Piata Unirii, la Universitate, in Centrul Vechi, la Piata Romana, sute de cladiri stau sa cada.

Spre sudul Capitalei, lucrurile stau diferit. Aici blocurile sunt mai noi si prin urmare mai rezistente. In Metalurgiei, IMGB si de-a lungul Dambovitei, pierderile omenesti nu ar fi la fel de mari, in cazul producerii unui seism puternic.

Autoritatile au cifrele si cu toate acestea consolidarea se misca in ritmul melcului. In ultimii 11 ani, au reusit sa intareasca structurile a 15 cladiri. Alte cinci sunt in lucru. In total, sunt 372 de imobile incadrate in clasa I de risc seisic. Au fost marcate cu buline rosii, si asa au ramas.

De siguranta lor ar trebui sa se ocupe autoritatile. Bani se tot aloca, cu practica e insa mai greu.

Pentru acest an,de la bugetul de stat, s-au dat trei milioane de lei, iar de la cel local, 6, 5 milioane.




foto: lacafele.ro

Cei patru tineri rataciti in Muntii Parang, recuperati de salvamontisti... DN 17C, blocat din cauza unui sofer de TIR care a incurcat indicatoarele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x