Antena Căutare

VIDEO! Rasa de oaie "Roz de Botosani", obtinuta in premiera dupa 20 de ani de incrucisari

Ce blana a avut mielul care a ajuns in farfurie? Cui ii pasa? Ei bine, unui oier din Moldova, care se lauda cu asta. Dupa douazeci de ani de incrucisari controlate, are o turma de oi roz. De toata frumusetea. E-o blana speciala, spune el, ca si animalele. Cu stramosi tocmai din Rusia.

La prima vedere, oile roz nu difera cu nimic de mioarele obisnuite. Pentru cunoscatori, insa, blana lor e cu totul speciala.

Sute de imperecheri controlate si doua decenii de experimente, de atat a avut nevoie Ilie Airinei ca sa creeze o noua rasa, oaia karakul roz de Botosani. Povestea incepe acum 20 de ani, cand nea Ilie a cumparat cateva capete de ovine din Rusia. Le-a imperecheat cu berbecii din Botosani si rezultatul i-a uimit pe oieri.

Turma lui nea Ilie numara acum 1.500 de capete. Doar 100 sunt oi rare, cu blana roz. Munca este si ea una pe masura.

Desi provin de la o rasa rara, carnea si produsele date de oile roz se vand la un pret similar cu cele obisnuite. De Paste, din turma, oierul scoate bani doar de la clientii vechi, care il cunosc, iar produsele le imparte cu angajatii. Nici macar blana speciala nu e valorificata. Fiecare piele de oaie merge la muzeul oilor roz, deschis de nea Ilie chiar in curtea fermei.

Ambalajele produselor alimentare inseala consumatorul: Spun ce NU contine marfa, dar ascund adevarul... VIDEO! Camion inghitit de asfalt in centrul Craiovei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x