Antena Căutare

Vopsitul ouălor este o adevărată artă la sate. Nimic nu este cumpărat, nici măcar vopseaua

Tradiţia încă se mai păstrează cu sfinţenie la sate. Acolo, vopselele din comerţ încă nu le-au convins pe gospodine să renunţe la tradiţionalele coji de ceapă pentru vopsitul ouălor.

Tradiţia încă se mai păstrează cu sfinţenie la sate. Acolo, vopselele din comerţ încă nu le-au convins pe gospodine să renunţe la tradiţionalele coji de ceapă pentru vopsitul ouălor. Înainte să se apuce de treabă, copiii cutreieră câmpurile în căutarea florilor, frunzelor şi crenguţelor care sunt folosite apoi drept model

Îmbrăcaţi în port tradiţional, zeci de tineri dintr-o localitate din Timiş au mers să culeagă florile şi frunzele pe care le vor folosi la vopsitul ouălor de Paşte. Înainte să fie vopsite, florile şi frunzele culese sunt aşezate cu grijă pe fiecare ou în parte.

Din ceapă iese culoarea un roşu spre maro, din varza roşie iese albastru, şi din sfeclă, un mov. 25 de minute se lasă fiecare oală pe foc, astfel încât culoarea să pătrundă bine în ou. Apoi, după ce s-au răcit, ouăle sunt date cu slănină, să lucească.

ÎNGRIJORĂTOR! „Generaţia Facebook” e tot mai bolnavă. De ce suferă cei mai mulţi tineri din ziua de astăzi... Lovitură pentru şoferii din România! Iepuraşul de Paşte vine cu amenzi mai mari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x