Antena Căutare

Lovitură dură pentru un milion de familii din România, chiar de Crăciun! Ce se întâmplă

Peste 600 de familii dintr-o localitate aflată în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi nevoite să-şi petreacă sărbătorile fără niciun ajutor din partea statului! Nu sunt singurii oameni care trec prin asta. Sunt mai bine de un milion de familii în toată România, care ar fi trebuit să primească pachete cu alimente cumpărate din fonduri europene!

Lovitură dură pentru un milion de familii din România, chiar de Crăciun! Ce se întâmplă
Un milion de familii rămân fără pachetele de alimente de sărbători

La început, programul a funcţionat perfect. Însă, de trei ani, oamenii nu au mai primit nici măcar un colţ de pâine. Autorităţile au şi o explicaţie: de vină sunt contestaţiile care blochează atribuirea contractelor de livrare a produselor alimentare.

UN MILION DE ROMÂNI, FĂRĂ ALIMENTE DE SĂRBĂTORI

Este al treilea an în care pachetele cu ajutoare pentru familii sărmane nu ajung la beneficiari. În comuna Bistriţa Bârgăului, din judetul Bistriţa-Năsăud, oamenii nu au mai primit nimic din 2016.

Oamenii primeau toate alimentele necesare printr-un program din Fonduri Europene. Aşa reuşeau să facă faţă mult mai bine chelutuielilor de sărbători.

Pentru familia Găvan, cutiile cu alimente erau mană cerească. Sunt doi adulţi şi nouă copii care trăiesc din salariul minim. Doar bărbatul lucrează într-o fabrică, iar alimentele primite gratuit i-ar ajuta să poată oferi celor mici câte ceva de sărbători.

Cu toate acestea, şansele ca oamenii să primească aceste cutii cu alimente de sărbători sunt nule. Ministrul Fondurilor Europene spune că, din cauza unor licitaţii, distribuţia de alimente nu va avea loc.

Dar legea spune că oamenii ar fi trebuit să primească ajutoare de două ori pe an. Din păcate, oamenii săraci nu mai pot spera decât că Paştele de anul viitor va fi mai bogat decât Crăciunul de anul acesta.

Ajut Eu, campania dorințelor împlinite! Surprize uriașe, pregătite în ziua când Antena 1 împlinește 26 de ani... Scandal uriaș la Iași! Profesorii și elevii s-au baricadat în școală, de frica unui tată agresiv| VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x