Căutare Live

Vești bune pentru sute de mii de români! Ministrul Turismului a făcut anunțul despre voucherele de vacanță

Acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte pozitive pentru economia românească, întrucât, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare. 

Acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte pozitive pentru economia românească, întrucât, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare.

Spre exemplu, ministrul Turismului a explicat că în județul Maramureș s-au înregistrat cu 600% mai multe cereri de autorizare.

„În acest an, sectorul turistic a beneficiat de o măsură care a adus încasări dar și cifre record cu privire la numărul de turiști. Au beneficit aproape 1,2 milioane de români de aceste vouchere de vacanță. Este cea mai importantă măsură pe care un Guvern a luat-o de la Revoluție încoace pentru sprijinirea acestui sector, vorbim de aproape 400 de milioane de euro investiți în acest sector. Aceste vocuhere de vacanță au fost scutite de impozit, de plata CAS și CASS, fiind impozitate doar cu 10%, impozitul pe venit.

Această măsură a fost lăudată de întreaga industrie, chiar ne-au solicitat să o menținem și în anii viitori, motiv pentru care Guvernul a decis ca această măsură să fie continuată și anul viitor. De asemenea, acordarea voucherelor de vacanță a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare. Anul acesta am avut o creștere de aproximativ 10% a numărului de cereri pentru autorizare a spațiilor de cazare, raportat la anul trecut. Un exemplu elocvent este în Maramureș, în luna mai 2018 am avut o creștere cu aproape 600% a numărului de solicitări raportat la luna mai 2017”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, într-o conferință de presă la Guvern, conform bugetul.ro.

De asemenea, de la 1 noiembrie, în turism se va aplica cota redusă de TVA de 5 %, ceea ce va reprezenta, fără doar și poate, un sprijin pentru acest sector.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Fenomenul zombie, pericol uriaș în România! Tineri drogați, rămași încremeniți pe stradă sau violenți cu cei din jur...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri