Antena Căutare

Vești bune pentru sute de mii de români! Ministrul Turismului a făcut anunțul despre voucherele de vacanță

Acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte pozitive pentru economia românească, întrucât, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare. 

Acordarea voucherelor de vacanță a avut efecte pozitive pentru economia românească, întrucât, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare.

Spre exemplu, ministrul Turismului a explicat că în județul Maramureș s-au înregistrat cu 600% mai multe cereri de autorizare.

„În acest an, sectorul turistic a beneficiat de o măsură care a adus încasări dar și cifre record cu privire la numărul de turiști. Au beneficit aproape 1,2 milioane de români de aceste vouchere de vacanță. Este cea mai importantă măsură pe care un Guvern a luat-o de la Revoluție încoace pentru sprijinirea acestui sector, vorbim de aproape 400 de milioane de euro investiți în acest sector. Aceste vocuhere de vacanță au fost scutite de impozit, de plata CAS și CASS, fiind impozitate doar cu 10%, impozitul pe venit.

Această măsură a fost lăudată de întreaga industrie, chiar ne-au solicitat să o menținem și în anii viitori, motiv pentru care Guvernul a decis ca această măsură să fie continuată și anul viitor. De asemenea, acordarea voucherelor de vacanță a scos la lumină, din economia neagră, spațiile de cazare. Anul acesta am avut o creștere de aproximativ 10% a numărului de cereri pentru autorizare a spațiilor de cazare, raportat la anul trecut. Un exemplu elocvent este în Maramureș, în luna mai 2018 am avut o creștere cu aproape 600% a numărului de solicitări raportat la luna mai 2017”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, într-o conferință de presă la Guvern, conform bugetul.ro.

De asemenea, de la 1 noiembrie, în turism se va aplica cota redusă de TVA de 5 %, ceea ce va reprezenta, fără doar și poate, un sprijin pentru acest sector.

Fenomenul zombie, pericol uriaș în România! Tineri drogați, rămași încremeniți pe stradă sau violenți cu cei din jur... Clasa 0 vârstă 2018. Când se înscriu copiii în clasa pregătitoare și ce trebuie să știe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x