Antena Căutare

Vrancea: Ursul prins în laţ, eliberat după aproape 20 de ore; animalul a fost sedat de o echipă de specialişti de la Bacău

Ursul prins în laţ la Fitioneşti, în judeţul Vrancea, a fost eliberat după aproape 20 de ore, după ce a fost sedat de o echipă de specialişti care au venit special de la Bacău. În judeţul Vrancea nu există o persoană specializată în folosirea armei necesare intervenţiei în astfel de cazuri. Animalul, care cântăreşte peste 200 de kilograme, a fost eliberat în natură după ce medicii veterinari s-au asigurat că nu a suferit leziuni.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Vrancea, ursul a fost eliberat în jurul orei 13.40, după aproape 20 de ore de la sesizare.

Animalul a fost eliberat din laţ după ce a fost tranchilizat de o echipă de specialişti veniţi de la Bacău, pentru că în judeţul Vrancea nu există jandarmi specializaţi care să folosească arma tranchilizantă.

După ce a fost adormit, animalul a fost scos din laţ, iar medicii veterinari l-au consultat pentru a se asigura că îi pot da drumul în natură.

Ursul a suferit o rană superficială la unul dintre picioare, astfel că a fost posibilă eliberarea lui mediul natural.

Medicii au stabilit că este vorba despre o femelă, de 7-8 ani, care cântăreşte peste 200 de kilograme.

Un echipaj de jandarmi a rămas în apropiere pentru a supraveghea zona şi a se asigura că animalul nu va provoca probleme.

Săptămâna trecută, un bărbat din judeţul Vrancea a fost rănit după ce a fost atacat de o ursoaică şi de puii ei.

Sursa : news.ro

Vânător atacat de urs în Bistrița!... Olt: Poliţiştii au deschis o anchetă după apariţia unor imagini în care se vede cum două fete de 13 ani o agresează pe a...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x