Antena Căutare

Vrancea: Ursul prins în laţ, eliberat după aproape 20 de ore; animalul a fost sedat de o echipă de specialişti de la Bacău

Ursul prins în laţ la Fitioneşti, în judeţul Vrancea, a fost eliberat după aproape 20 de ore, după ce a fost sedat de o echipă de specialişti care au venit special de la Bacău. În judeţul Vrancea nu există o persoană specializată în folosirea armei necesare intervenţiei în astfel de cazuri. Animalul, care cântăreşte peste 200 de kilograme, a fost eliberat în natură după ce medicii veterinari s-au asigurat că nu a suferit leziuni.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Vrancea, ursul a fost eliberat în jurul orei 13.40, după aproape 20 de ore de la sesizare.

Animalul a fost eliberat din laţ după ce a fost tranchilizat de o echipă de specialişti veniţi de la Bacău, pentru că în judeţul Vrancea nu există jandarmi specializaţi care să folosească arma tranchilizantă.

După ce a fost adormit, animalul a fost scos din laţ, iar medicii veterinari l-au consultat pentru a se asigura că îi pot da drumul în natură.

Ursul a suferit o rană superficială la unul dintre picioare, astfel că a fost posibilă eliberarea lui mediul natural.

Medicii au stabilit că este vorba despre o femelă, de 7-8 ani, care cântăreşte peste 200 de kilograme.

Un echipaj de jandarmi a rămas în apropiere pentru a supraveghea zona şi a se asigura că animalul nu va provoca probleme.

Săptămâna trecută, un bărbat din judeţul Vrancea a fost rănit după ce a fost atacat de o ursoaică şi de puii ei.

Sursa : news.ro

Vânător atacat de urs în Bistrița!... Olt: Poliţiştii au deschis o anchetă după apariţia unor imagini în care se vede cum două fete de 13 ani o agresează pe a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x