Antena Căutare

Vrei un job? Guvernul inca angajeaza!

Guvernul goleste spitalele de cadre medicale, invocand austeritatea, dar ministerele continua sa recruteze personal in aceasta perioada. Desi la nivel declarativ sefii acestor institutii si-au asumat reducerea cheltuielilor si continuarea restructurarii, lucrurile stau cu totul altfel in realitate. In luna mai, SFin a testat oferta de locuri de munca a ministerelor si a aplicat chiar pentru un job la ministerul condus de Radu Berceanu. Acum oferta s-a diversificat, au aparut posturi la agentiile sau companiile din subordine, iar anunturile de angajare in ministere sunt uneori hilare.

In luna august, cei care au avut inspiratia sa caute un job chiar la autoritatile puse sa reduca numarul locurilor de munca din institutiile pe care le patroneaza au avut o placuta surpriza. Ministerele au tinut concursuri de angajare si si-au completat schemele de personal, in ciuda indemnurilor publice de reducere a posturilor si de economisire a banului public. In timp ce economia privata geme sub povara taxelor si ofera tot mai putine oportunitati pentru piata muncii, administratia platita din buget nu pare a se sinchisi nici de criza, nici de austeritatea pe care o propovaduieste pentru altii.

In luna iulie, Guvernul a decis disponibilizarea a aproximativ 60.000 de angajati din sectorul public, dintre care cei mai multi, respectiv circa 54.000 de persoane, urmau sa fie concediati din administratia locala, iar restul din Ministerele Administratiei, Muncii, Educatiei si Agriculturii.

Surpriza insa: daca administratia locala nu are decat o scapare - sa transfere angajatii pe firme nou-infiintate -, ministerele inca jongleaza cu deciziile premierului Boc si ofera posturi de munca.

Tot articolul, in Saptamana Financiara

Pompierii salvatori de la Giulesti, avansati in grad... Amenzi pentru camparea pe plajele din Vadu si Corbu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x