Antena Căutare

Vremea 27 mai. Prognoza meteo în prima zi de Rusalii

Vremea 27 mai aduce soare, dar și ploi însoțite de descarcari electrice și grindină în anumite regiuni ale României. Prognoza meteo din Duminica Rusaliilor anunță soare și temperaturi mari în București și pe litoral, ploi masive la munte.

Vremea 27 mai. Prognoza meteo în prima zi de Rusalii
Vremea 27 mai 2018 | Pexels.com

Vremea 27 mai aduce soare, dar și ploi însoțite de descărcări electrice și grindină în anumite regiuni ale României. Prognoza meteo din Duminica Rusaliilor anunță soare și temperaturi mari în București și pe litoral, ploi masive la munte.

Potrivit ANM, în duminica Rusaliilor, meteorologii spun că instabilitatea se va intensifica mai ales în partea de vest a ţării, unde va ploua torenţial, ploile fiind însoţite de frecvente descărcări electrice şi grindină. În partea de est, în Moldova, în Muntenia şi în Dobrogea, vremea va fi frumoasă, cu cer varibail şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Valorile termice se vor situa între 25 şi 28 de grade, mai ridicate în vest şi sud-vest.

Prognoza meteo vremea.ro anunță că duminică vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în vestul extrem cu totul izolat spre seară își vor face apariția unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-est (chiar până la tare pe litoral) și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 19 și 24 de grade în Transilvania și Maramureș, 21-26 de grade în Banat și Crișana și 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al Moldovei.

Cum va fi vremea din 27 mai în București

Locuitorii din Capitală vor avea parte de vreme frumoasă în Duminica Rusaliilor, deși cerul se va menține parțial înnorat pe tot parcursul zilei. Temperaturile se mențin între 26°C și 14°C, vântul bate pe direcția ENE cu o viteză de 10 şi 15 km/h. Nu vor exista preciptații.

Prognoza meteo din 27 mai la munte și pe litoral

La munte va fi cald în prima zi de Rusalii, dar va ploua intens. Temperaturia va mai scădea doar cu un grad față de ziua precedentă, cerul va fi parțial înnorat și se vor strânge cantități de apă de 1 l/m². Maximele și minimele se mențin între 22°C și 11°C. Ploile se vor opri luni, în a doua zi de Rusalii. Pe litoral, vremea se va menține frumoasă, nu vor exista ploi. Maximele și minimele se mențin între 21 și 11 grade Celsius.

Luni, în a doua zi de Rusalii, vremea va fi caldă în toată ţara, cerul va fi variabil şi va mai ploua doar în sud-est şi la munte, unde vor fi şi condiţii de grindină. Maximele vor fi în jur de 29-30 de grade, iar temperaturile pe timpul nopţii vor fi în jur de 14-16 grade Celsius.

surse: vremea.ro, meteoromania.ro

Tragediile se țin lanț! Un nou accident cu români, în Ungaria: două persoane au murit și alte patru sunt rănite... Trendul astral al săptămânii 27 mai -3 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Săptămâna aceasta vom fi sub influența lunii pline....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x