Antena Căutare

Moldova, izolata din cauza zapezii

Cosmarul alb inca tine Moldova sub sechestru. Numai in judetul Botosani, 80.000 de oameni sunt izolati printre nametii care masoara, in unele locuri, si patru metri inaltime. Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, s-a dus sa coordoneze de la fata locului actiunile de deszapezire. Miercuri, se va intruni un comandament pentru Situatii de Urgenta, la sediul Prefecturii din Botosani.

Drumul spre comuna Darabani este blocat de mai bine de cinci zile. Nici macar utilajele de deszapezire nu pot merge pe ele. Ajunsi la disperare, mai multi oameni au vrut sa ceara socoteala prefectului.

Insusi ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a cerut aseara demiterea prefectului din Botosani, Costica Macaleti. Ministrul a plecat, apoi, de urgenta spre Moldova. L-au insotit seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru si seful Politiei Romane, Petre Toba. Dupa o sedinta de urgenta, ei au plecat pe teren.

Ieri, ministrul a cerut si demiterea prefectului de Neamt, nemultumit de cum acesta a gestionat problema deszapezirii in judet. Intrebat despre modul in care a afectat ninsoarea drumurile nationale si judetene, prefectul Haralambie Mitea s-a apucat de cantat.

In tot judetul Botosani, un zid de zapada de patru metri s-a ridicat intre oameni si casele lor. Douazeci de suflete se adapostesc intr-o primarie, de cateva zile. Pana le va permite vremea sa plece, isi vor prelungi sederea in primaria transformata in pensiune.

Disperare si la intrarea in Rachiti, unde mai multi soferi sunt blocati de cateva zile.

La cateva zeci de kilometri distanta, mama unei fetite de trei ani care s-a ars pe fata si maini a cerut ajutorul salvatorilor. Copila a fost purtata 50 de kilometri pe un ATV cu senile pana la o ambulanta, care o astepta. Si de aici, la un spital in Botosani.

De ajutor a avut nevoie si un batran fara picioare, tinut ostatic in propria casa de iarna. Ca sa ajunga la el, jandarmii au fost nevoiti sa-si abandoneze masina in mijlocul drumului acoperit de zapada.

Ninsorile din ultimele zile au blocat aproape complet un drum care uneste comuna Roscani de Iasi. In mijlocul lui, s-a inaltat un mic deal de zapada, peste care nici utilajele n-ar putea trece.

In acest timp, din Iasi plecau doua utilaje grele de deszapezire spre Botosani. Drumul acoperit de gheata le-a dat si transportatorilor de furca.

Avertizare cod galben de ninsori si vant puternic: Valuri de sase metri in largul Marii Negre... A crescut numarul romanilor care doneaza sange...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x