Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Panică în Bucureşti din cauza meningitei, după moartea Mădălinei. Zeci de elevi şi profesori ajung la urgenţe

Panică în Bucureşti după ce o fată de 18 ani a fost răpusă de o boală contagioasă: meningita. Astăzi, aproape 100 de oameni s-au dus la spital pentru analize. Cazul Mădălinei i-a speriat mai ales din cauza evoluţiei galopante a bolii.

Panică în Bucureşti după ce o fată de 18 ani a fost răpusă de o boală contagioasă: meningita. Astăzi, aproape 100 de oameni s-au dus la spital pentru analize. Cazul Mădălinei i-a speriat mai ales din cauza evoluţiei galopante a bolii.

Fata s-a stins în doar câteva ore sub ochii părinţilor şi medicilor, care au crezut iniţial că are enterocolită. Autorităţile le recomandă oamenilor să se vaccineze. E un sfat bun, dar cam inutil: vaccinul NU are aprobare în România şi nu se găseşte în farmacii.

Mădălina s-a dus la liceu ca într-o zi obişnuită

Cu câteva ore înainte de a fi răpusă de boala fulgerătoare, Mădălina s-a dus la liceu ca într-o zi obişnuită. Era doar puţin obosită, dar avea teză. După cursuri, acasă, a început să se simtă rău iar părinţii au chemat salvarea.

Primul apel la 112 a fost facut în noapte de miercuri, la ora 23 si 3 minute. Atunci medicii au fost chemati pentru ca fata se simtea rau. Era conștienta si le-a spus celor de pe ambulantă ca a mancat un sandvis si a baut un suc, primul diagnostic a fost de enterocolita..

A doua ambulantă a fost chemată la, 4 fara 20 dimineata, cand părintii au vazut ca pe corp au început să îi apara pete, a fost transportata la Spitalul Municipal cu diagnosticul de alergie. Diagnosticul de meningită fulminantă a fost pus de către medicii care au hotărât să o transfere la Institul de Boli Infecțioase, unde a şi ajuns în jurul ore 7 dimineata.

Din păcate, pentru Mădălina era prea târziu. Doctorii nu au mai putut face nimic în faţa cruntei boli. Fata s-a stins pe patul de spital

Meningita poate fi confundată uşor cu o răceală, gripă sau enterocolită

Meningita poate fi confundată uşor cu o răceală, gripă sau enterocolită, simtopomele sunt asemămătoare. Bolnavii se pot simţi lipsiţi de vlagă, apar febra peste 38 de grade, durerile de cap, chiar şi vărsături.

Doctorii spun că 2 din 10 oameni sunt purtători ai bacteriei dar numai rareori boala se declanşează. Cea mai sigură cale de prevenţie este vaccinarea. Cu toate acestea serul care asigură imunizarea pentru meningita bacteriană nu se găseşte în ţară, trebuie adus pe cont propriu din străinătate.

Recomandari