Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Zeci de tinere racolate din România au fost exploatate sexual în Londra! Pentru ce sumă de bani URIAȘĂ au fost vândute zilnic

Zeci de tinere racolate din România au fost exploatate sexual în Londra. Gruparea specializată în trafic de persoane şi proxenetism care le-a scos din țară și le-a obligat să se prostitueze a fost destructurată în urma unor percheziţii simultane în România şi Anglia.

Zeci de tinere racolate din România au fost exploatate sexual în Londra. (Ilustrație).

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii au făcut joi patru percheziţii în Constanţa şi Bacău, pentru destructurarea grupului infracţional specializat în trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani. Concomitent, Poliţia Metropolitană din Londra a făcut 16 percheziţii la imobilele folosite de membrii grupului infracţional.

Gruparea a fost constituită în 2013 şi a reuşit să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra.

Cum erau alese victimele

În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani, arată DIICOT.

Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la banii pe care îi vor obţine.

Fetele erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa şi apoi duse la Londra de către membrii grupării, care le cumpărau biletele de călătorie. Ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, în care se prostituau.

După ce erau forțat să se prostitueze, prin violențe, amenințări și șantaj, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie.

În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline. Membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte.

În urma percheziţiilor, 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 7000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar şi 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de grame de cocaină.

Doi dintre liderii grupării, reţinuţi în Londra, erau de asemenea căutaţi în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile din România, fiind cercetaţi pentru tentativă de omor.

Recomandari