Antena Căutare

Zi de sarbatoare pentru romani! Mii de credinciosi au mers in pelerinaj prin tara de Adormirea Maicii Domnului

Zi de mare insemnatate pentru crestinii ortodocsi si greco-catolici din toata lumea. Ei sarbatoresc, astazi, Adormirea Maicii Domnului. Zeci de mii de credinciosi din toata tara s-au strans, azi-noapte, pe dealul de la Nicula, ca sa se roage la icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria.

Dealul de la Nicula a fost luminat, in miez de noapte, de zeci de mii de lumanari. Tot atatea suflete s-au rugat pentru sanatate, intelegere si pace. Cu totii spera ca Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului sa-i fereasca de boli, de certuri si razvratiri. Ca sa o atinga, oamenii au stat la coada ore intregi.

Adormirea Maicii Domnului este zi de sarbatoare si pentru greco-catolicii de pretutindeni. Aproape patru mii de credinciosii s-au strans azi-noapte la Cacica, in Suceava, unde o biserica poarta Hramul Sfintei Fecioare. Credinciosii au inconjurat in genunchi altarul si s-au rugat icoanei facatoare de minuni „Madona Neagra". Ei au cerut, in cor, conform traditiei, iertarea pacatelor.

Astazi, de Sfanta Maria, peste doua milioane de romani isi serbeaza ziua onomastica.

Americanii au inventat berea la plic... Plimbari gratuite cu vaporasele pe Herastrau, in cinstea Zilei Marinei Romane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x