Antena Căutare

Patru semne de întrebare rămase înainte de EURO 2020: Cum arată lista favoritelor

Pe 12 noiembrie vom afla și ultimele patru echipe calificate la EURO 2020, turneu mutat în 2021, dar care și-a păstrat denumirea inițială.

Patru semne de întrebare rămase înainte de EURO 2020: Cum arată lista favoritelor
4 semne de întrebare rămase înainte de EURO 2020: Cum arată lista favoritelor

La această dată vor avea loc finalele barajelor de calificare, după ce în luna octombrie au fost programate semifinalele.

Programul este următorul:

Ungaria - Islanda (se joacă la Budapesta)

Irlanda de Nord - Slovacia (se joacă la Belfast)

Serbia - Scoția (se joacă la Belgrad)

Georgia - Macedonia de Nord (se joacă la Tbilisi)

Componența grupelor EURO 2020 va fi astfel următoarea:

Grupa A: Turcia, Italia, Țara Galilor și Elveția

Grupa B: Danemarca, Finlanda, Belgia și Rusia

Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria și învingătoarea dintre Georgia și Macedonia de Nord

Grupa D: Anglia, Croația, Cehia și învingătoarea dintre Serbia și Scoția

Grupa E: Spania, Suedia, Polonia și învingătoarea dintre Irlanda de Nord și Slovacia

Grupa F: Portugalia, Franța, Germania și învingătoarea dintre Ungaria și Islanda

EURO 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021 și va fi găzduit de 12 orașe din 12 țări diferite: București, Londra, Munchen, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Budapesta, Amsterdam, Copenhaga, Bilbao, Glasgow și Dublin. La București vor avea loc 3 meciuri din Grupa C și o optime de finală.

Cine sunt favoritele la câștigarea EURO 2020

Anglia - La pariuri sportive, englezii au prima șansă să câștige EURO 2020, cota lor fiind 6.00. Britanicii s-au calificat la pas la turneul final, cu șapte victorii și o singură înfrângere. Anglia a fost învinsă recent acasă cu 1-0 de Danemarca în Liga Națiunilor, dar rămâne o echipă capabilă să bată orice adversară, mai ales că are jucători precum Harry Kane și Marcus Rashford în linia ofensivă. Cea mai bună performanță a britanicilor la Campionatul European este locul 3, pe care s-au clasat în 1968 și 1996. În schimb, la EURO 2016 au fost învinși în optimile de finală.

Belgia - S-a calificat la EURO 2020 cu punctaj maxim, 40 de goluri marcate și doar trei goluri încasate. Chiar și așa, Belgia a suferit în luna octombrie prima înfrângere după aproape doi ani, scor 1-2, cu Anglia, în Liga Națiunilor. Ei au ajuns cel mai sus la un Campionat European pe locul 3, la ediția din 1972. La ultima participare la turneul continental, belgienii s-au oprit în sferturile de finală. Ei au cota 6.50 să câștige EURO 2020.

Franța - A pierdut finala de la EURO 2016 disputată la Paris contra Portugaliei, astfel că are un motiv în plus să își ia revanșa la ediția din 2021. Francezii nu au avut mari probleme în preliminarii și țintesc al treilea titlu continental, după cele din 1984 și 2000. Francezii sunt într-o formă bună, au 12 meciuri la rând fără înfrângere. De altfel, ultimul meci pierdut datează din iunie 2019, când Franța a cedat în deplasarea din Turcia. Cota francezilor la câștigarea turneului final de anul următor este 7.00.

Germania - Creditați cu șansa a patra la câștigarea EURO 2020, nemții au cota 8.00. Germania vine după o semifinală jucată la EURO 2016 și are trei titluri continentale în palmares, dar niciunul nu a fost câștigat în ultimele două decenii. Germania se află într-un oarecare declin, având o singură victorie în cele cinci meciuri disputate în acest an, scor 2-1 contra Ucrainei. În rest, nemții au înregistrat alte patru remize, cu Spania, Turcia și Elveția, de două ori.

Olanda - Plasată în grupa EURO 2020 care va avea meciuri și la București, Olanda este a cincea favorită, cu o cotă de 8.00. Batavii au trecut peste forma mai slabă din ultimii ani și nu au avut probleme în preliminarii. Chiar și așa, forma recentă nu le dă multe speranțe, în condițiile în care nu au nicio victorie în ultimele 4 meciuri. Olandezii au un singur titlu continental în palmares, câștigat în 1988.

Spania - Ibericii au ajuns fără emoții la EURO 2020, după ce au câștigat inclusiv ambele meciuri cu România din preliminarii, ultimul ducând la demiterea selecționerului Cosmin Contra. Spania are un istoric continental bogat, cu trei titluri câștigate, în 1964, 2008 și 2012. Parcursul de la EURO 2016 nu a fost însă cum își doreau ibericii, aceștia fiind eliminați în optimile de finală. Și Spania a avut un parcurs inconstant în ultima perioadă, cu două victorii în ultimele 5 meciuri, printre care și un eșec cu Ucraina. Cota ibericilor pentru EURO 2020 este 9.00

Italia - Peninsularii nu au avut nicio problemă în preliminariile pentru turneul final și speră că vor obține al doilea titlu continental din palmares, după cel din 1968. Și ei au două victorii în ultimele 5 meciuri, iar cota lor pentru câștigarea turneului final este 12.00.

Portugalia - Învingătoarea surpriză de la EURO 2016 are cota 17.00 ca să își apere trofeul. Lusitanii mizează în special pe Cristiano Ronaldo, care este într-o formă foarte bună chiar și la 35 de ani. De asemenea, Portugalia are și o defensivă foarte bună și a primit un singur gol în ultimele 5 meciuri.

Cristiano Ronaldo, filmat în izolare. Ce face sportivul departe de ochii lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x