Căutare Live

A murit fiara cu chip de om. Bruta care a terorizat zeci de români s-a stins în mizerie!

Fostul boxer Horst Adolf Stumpf a murit la începutul acestei luni, într-un container mizer, în care şi-a dus ultimii ani de existenţă, scrie Prosport. Avea 74 de ani, informează Mediafax.

Fostul boxer Horst Adolf Stumpf a murit la începutul acestei luni, într-un container mizer, în care şi-a dus ultimii ani de existenţă, scrie Prosport. Avea 74 de ani, informează Mediafax.

A fost campion naţional şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene la box, dar a ajuns cunoscut prin ”faptele sale de vitejie” din afara ringului.

Horst Adolf Stumpf a fost un boxer puternic, aspru, un semigreu nativ cu aspect de brută. Calităţile pugilistice şi caracterul l-au adus în atenţia Securităţii, care prin anii 70 l-a folosit pentru a-i intimida şi chiar să-i stâlcească în bătaie pe ”duşmanii de clasă”, scrie Prosport.

Unul dintre ei a fost scriitorul Paul Goma, care a povestit în ”Culorile Curcubeului” şi ”Infarct” întâlnirea cu fostul boxer. ”Un bărbat înalt, îmbrăcat într-o scurtă de miel. Trăsnea a băutură” – ”Primise ordin să ne chinuiască. Am luat ciocanul din antreu ca să-l lovesc. I-am ars un pumn din toate puterile în stomac. Nici nu s-a clintit” - „Stumpf trăsese pe dinăuntru de clanţă, fără să apese. O bucată de jumătate de metru din toc se rupsese ca un chibrit”.

Fostul subofiţer de la Steaua nu şi-a negat niciodată trecutul. Nici măcar nu a etalat false mustrări de conştienţă.

”Nu ştiam cine este (nr – Paul Goma). Mă cinstea Miliţia, mă luau şi mă lăsau în faţa blocului. Intram în casă, făceam iureş şi la revedere. M-am întâlnit cu el peste ani şi i-am zis că n-aveam ce să fac. Ştia foarte bine că are securişti împrejurul blocului”, a declarat Stumpf conform unui articol apărut pe merg.in.

Horst Stumpf a avut o lungă prietenie cu alcoolul, ceea ce i-a adus numai necazuri. Şi înainte, şi după 1989.

„Până în 2001 am stat în Drumul Taberei. După, m-am întors în Popeşti-Leordeni, de unde m-a izgonit nevasta. Pensia 365 de lei, un rahat. Îţi vine, mă, să crezi aşa ceva?”, declara fostul boxer, conform aceleiaşi surse.

Ultimii ani din viaţă i-a petrecut într-un container. ”Trăia în condiţii mizere. Din cauza frigului în care a stat ierni întregi s-a îmbolnăvit de plămâni. Dacă ar fi avut grijă de sănătatea lui ar mai fi trăit”, spune unul dintre apropiaţii săi.

Doliu în lumea sportului românesc! Un celebru fotbalist a murit la 56 de ani!... Gigi Becali a căzut în păcat! Cum a fost surprins recent, în plină zi - VIDEO...
Parteneri
Dacă ai această grupă de sânge, este posibil să te confrunți cu probleme de memorie
Catine.ro
Ultimele știri
x