Căutare Live

Antrenorul San Antonio Spurs (NBA) Gregg Popovich îl cataloghează pe Trump drept un ”idiot deranjat”, incapabil să spună că ”viaţa celor de culoare contează” ("Black Lives Matter")

Antrenorul San Antonio Spurs (NBA) Gregg Popovich a denunţat incapacitatea lui Donald Trump - pe care l-a catalogat drept un ”idiot dernajat” şi ”laş” - de a spune că ”viaţa celor de culoare contează” ("Black Lives Matter") şi ”să unească oamenii” după moartea lui George Floyd, relatează AFP.

După LeBron James şi Michael Jordan - care şi-au exprimat revolta, în ultimele zile, faţă de uciderea de către un poliţist alb a acestui bărbat de culoare neînarmat - Popovich, un opozant declarat al preşedintelui american, i-a condamnat aprig atitudinea.

”Dacă Trump ar avea un creier, chiar dacă este 99% cinic, ar ieşi şi ar spune ceva pentru a-i uni pe oameni. Însă lui nu-i pasă să unească oamenii. Inclusiv acum. Iată cât de deranjat este. Totul se învârte în jurul său. Totul depinde de profitul său personal. Nu este niciodată spre binele tuturor”, a declarat el pentru site-ul The Nation.

”Este însă clar ce trebuie să se facă. Avem nevoie de un preşedinte care să spună pur şi simplu că «viaţa celor de culoare contează». Însă el nu o va face. El nu poate, pentru că este mai important pentru el să calmeze micul grup de adepţi care-i validează nebunia”, a adăugat el.

Donald Trump se confruntă de o săptămână cu cele mai importante tulburări civile din mandatul său. Promiţând să restaureze ordinea în Statele Unite, el a denunţat luni ”acte de terorism interior”.

”El nu este doar sursa dezbinării. El este un distrugător (...). De aceea se ascunde în subsolul Casei Albe. Este un laş. El a creat o situaţie şi fuge ca un liceean. De fapte, este mai bine să-l ignorăm. El nu poate face nimic să îmbunătăţească asta, din cauza a ceea ce este: un idiot deranjat”, a declarat Popovich, care a câştigat cinci titluri NBA cu Spurs.

El a arătat de asemenea cu degetul imobilismul faţă de rasism.

”Ceea ce mă frapează este că noi vedem toţi această violenţă a poliţiei şi acest rasism şi am văzut asta şi înainte, dar nu s-a schimbat nimic. De aceea au fost aceste proteste atât de explozive. Însă, fără leadership, fără înţelegerea problemei, nu va exista niciodată o schimbare”.

”Iar americanii albi au evitat să ţină cont de această problemă dintotdeauna, pentru că am avut privilegiul de a o evita. Şi asta trebuie să se schimbe”, a îndemnat el.

Un raport oficial de autopsie a arătat luni că George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit ”prin omucidere”, din cauza ”presiunii pe gât”.

”Cu alte civinte, el a fost asasinat”, a scris pe Twitter antrenorul Golden State Warriors Steve Kerr, care face parte - împreună cu Popovich, Lloyd Pearce (Atlanta Hawks) şi foştii antrenori David Fizdale şi Stan Van Gundy, dintr-un comitet creat de Asociaţia Naţională a Antrenorilor de Baxhet American (NBCA), însărcinat să reflecteze la diverse acţiuni în lupta împotriva violenţelor şi intoeranţei rasiale în oraşele americane în care evoluează echipe NBA.

”Ne angajăm să acţionăm împreună cu oficiali şi autortăţile locale în vederea creării unei schimbări pozitive în comunităţile noastre. Avem puterea şi platforma să influenţăm această schimbare şi le vom folosi”, anunţă anternorii într-un comunicat.

Sursa : news.ro

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscopul zilei de mâine, 6 decembrie. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate. Ce au pregătit astrele pentru zodia ta
Horoscopul zilei de mâine, 6 decembrie. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate. Ce au pregătit astrele pentru zodia ta
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole
Ionuţ Stroe: Se pot relua competiţiile pe echipe, fără spectatori. Fotbalul a solictat reluarea la 13 iunie... România, în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a calificărilor CE-2022 la handbal masculin...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri